PvdA organiseert Politieke Ledenraad in Utrecht

Persbericht

Amsterdam, 27 mei 2015

PvdA organiseert Politieke Ledenraad in Utrecht

De Partij van de Arbeid houdt zondag 31 mei vanaf 13.30 uur een politieke ledenraad over integratie en binding. Tijdens deze Ledenraad staan vier actuele bindingsthema's centraal:

· De PvdA-integratieresolutie in de praktijk: de sociaaldemocratie past waakzaamheid waar het gaat om fundamentalistische gemeenschappen die op gespannen voet staan met de open, verdraagzame principes van de Nederlandse rechtsstaat en samenleving. Wat betekent dat in het dagelijks leven?

· De strijd tegen discriminatie op de arbeidsmarkt: op welke manieren kunnen we verschillende vormen van discriminatie op de arbeidsmarkt tegengaan?

· De kracht van binding - Young & United: hoe kan de PvdA landelijk en lokaal bijdragen aan deze beweging voor meer banen waarvan je kunt leven, meer vaste contracten, en volwassen minimumloon vanaf 18 jaar?

· Weg met de nieuwe onderwijs-standenmaatschappij: hoe kunnen we bijdragen aan meer gelijke kansen in onderwijs en op de arbeidsmarkt voor mensen met uiteenlopende opleidingsniveaus?

Deze vier thema’s worden in rondetafelsessies besproken. De conclusies worden vervolgens van 15.15-16.15 uur plenair besproken. Na de daaropvolgende plenaire behandeling van actuele moties en resoluties, wordt de ledenraad rond 16.45 uur afgesloten door politiek leider Diederik Samsom.

Tijd en adres:

Datum: zondag 31 mei, van 13:30 tot 17.00 uur, inloop vanaf 13.00 uur

Locatie: Jaarbeurs, Jaarbeursplein in Utrecht