Informatiemarkt over zorg en ondersteuning in Oldambt


Informatiemarkt over zorg en ondersteuning in Oldambt

03 juni 2015
Op zaterdag 13 juni organiseert de gemeente samen met enkele maatschappelijke organisaties een informatiemarkt op het Israelplein in Winschoten. Van 10.00 tot 15.00 uur kunnen bezoekers hier terecht voor informatie over zorg, ondersteuning en inkomen.

Zorg voor jeugd en volwassenen

De zorg is sinds januari veranderd en de nieuwe situatie is niet voor iedereen even duidelijk. Daarom zijn er professionals op het gebied van de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning), Jeugd(zorg) en het CJG (Centrum voor Jeugd en Gezin) aanwezig. Ook het Oude Ambt is vertegenwoordigd.

Werk, inkomen en ondersteuning

Ook voor werkzoekenden is er informatie te halen. Werkadviseurs gaan met jong en oud in gesprek over kansen en mogelijkheden. Verder wordt er informatie en advies gegeven over regelingen voor inwoners die langere tijd geen tot weinig inkomen hebben.

Onafhankelijke hulp

Oldambt biedt haar inwoners gratis onafhankelijke clientondersteuning. De clientondersteuners bieden bijvoorbeeld ondersteuning tijdens een gesprek met de gemeente. Tijdens de informatiemarkt kunnen inwoners een bezoek brengen aan de kraam van MEE Groningen.

Ruimte voor een gesprek

Bezoekers van de markt kunnen informatie halen en flyers meenemen. Daarnaast is er ruimte voor een persoonlijk gesprek. Kinderen die mee gaan naar de markt, kunnen gratis geschminkt worden.