Economische missie naar Senegal

Wilt u zakendoen in Senegal? Ga dan van 3 t/m 5 juni mee met deze economische missie naar Senegal onder leiding van Jeroen Roodenburg, directeur van de directie Duurzame Economische Ontwikkeling van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Deze missie biedt de kans voor het Nederlands bedrijfsleven om zich te presenteren bij relevante counterparts en influentials uit zowel de publieke als private sector.

Senegal

Veel Nederlandse ondernemers vinden hun weg al naar Senegal. Terecht, want Senegal is politiek stabiel en kent een stevige economische groei van gemiddeld 4%. De regering werkt hard aan het verbeteren van het klimaat voor investeringen van de particuliere sector. Senegal heeft een zeer voordelige geografische positie en biedt een ideale ingang tot de West-Afrikaanse markt die ongeveer 300 miljoen mensen telt. Senegal staat open voor de Nederlandse handelsinstrumenten (onder andere DGGF, DRIVE (ORIO), MMF).

Focus op sectoren

De Nederlandse ambassade in Dakar heeft een aantal sectoren aangemerkt als kansrijk voor het Nederlandse bedrijfsleven. Senegal heeft behoefte aan Nederlandse kennis en kunde:

* agri & food

* energie

* infrastructuur

* maritiem/havens

* toerisme

* tuinbouw & uitgangsmaterialen

Voor deze sectoren zijn marktrapporten geschreven. Hierin staat welke kansen de sectoren bieden voor het Nederlandse bedrijfsleven. De rapporten vindt u op de site van de Nederlandse ambassade in Senegal

Deze missie vindt gelijktijdig plaats met een Vlaamse maritieme missie naar Senegal en zal daar waar toegevoegde waarde ligt samenvallen.

De organisatie van deze economische missie is in handen van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nederlandse ambassade in Senegal.

Bedrijvenprogramma

De missie biedt u de gelegenheid om in contact te komen met potentiele Senegalese (zaken)partners en geeft u een goed beeld van de mogelijkheden die Senegal u te bieden heeft. U krijgt ook een unieke kans om op hoog niveau contacten te leggen.

De missie staat in het teken van economische diplomatie. Tijdens de ontmoetingen die de officiele delegatie met de Senegalese overheid heeft, zal de Nederlandse kennis en kunde gepresenteerd worden. Bedrijven en kennisinstellingen kunnen tevens van het bezoek gebruik maken om bijvoorbeeld contracten of MoU's te ondertekenen. Daarnaast worden de deelnemers in de gelegenheid gesteld om hun bestaande zakelijke relaties uit te nodigen voor netwerkevenementen in aanwezigheid van Nederlandse en Senegalese hoogwaardigheidsbekleders.

Deelname

De kosten van deelname bedragen EUR 950 per bedrijf (max. 2 deelnemers per bedrijf). Bij meer dan twee deelnemers per bedrijf bedragen de meerkosten EUR 475 per extra deelnemer. Reis- en verblijfkosten en eventuele kosten in het kader van de individuele matchmaking (tolken en individueel transport) zijn voor eigen rekening. Het dienstenpakket dat u hiervoor wordt geboden omvat:

* deelname aan de (collectieve sectorale) programmaonderdelen zoals seminars en/of matchmaking. (er is een maximum gesteld aan het aantal deelnemers dat gebruik kan maken van matchmaking);

* (individuele) bezoeken aan ministers/ministeries;

* bedrijfsbezoeken;

* netwerkactiviteiten, zoals recepties;

* vermelding van uw bedrijfsprofiel in het missieboekje (Engels/Frans);

* collectief lokaal vervoer en lokale ondersteuning tijdens het bezoek aan Senegal.

Een reisbureau is gevraagd een reisarrangement samen te stellen.

Aanmelding

U kunt zich aanmelden voor deze missie tot en met vrijdag 10 april 2015.