Gemeente onderzoekt knelpunten grondwater


Gemeente onderzoekt knelpunten grondwater

De gemeente Scherpenzeel wil inzicht krijgen in de ervaringen van bewoners met grondwater en op welke locaties hinder wordt ondervonden door een hoge grondwaterstand. Dit wordt geinventariseerd aan de hand van een online enquete onder inwoners.

Waarom een enquete?

De enquete vormt een belangrijke basis voor het formuleren van het gemeentelijk grondwaterbeleid. Het is daarom voor de gemeente, maar ook voor de inwoners van groot belang dat zoveel mogelijk Scherpenzelers meedoen aan dit onderzoek.

De enquete staat vanaf vrijdag 12 juni tot maandag 6 juli online. Rond 10 juni verstuurt de gemeente een brief met het verzoek deel te nemen aan het onderzoek en hoe men dit doet. Inwoners kunnen op verzoek een papieren versie van de enquete ontvangen indien hij of zij niet beschikt over
internet of niet in staat is om digitaal de enquete in te vullen.

Wat gebeurt er met de resultaten?

De resultaten van de enquete worden gebruikt bij het opstellen van een nieuw grondwaterbeleid- en beheerplan. Hiervoor werkt de gemeente Scherpenzeel samen met de gemeente Woudenberg en het Waterschap Vallei en Veluwe. Voor de beide gemeenten is dit van groot belang gezien hun van nature natte
ligging in de Gelderse Vallei.

Met dit plan geeft de gemeente invulling aan de grondwaterzorgplicht. Enerzijds aan wat burgers van de gemeente mogen verwachten om grondwateroverlast zoveel mogelijk te beperken en te voorkomen. En anderzijds wat de gemeente van inwoners en ook van het waterschap hierin mag verwachten.