Onkruidbestrijding op verharding


Begin juni wordt gestart met de 1e ronde onkruidbestrijding op verhardingen. De verwachting is dat dit eind juni is afgerond. De planning is om in september de 2e ronde uit te voeren.

Duurzaam Onkruid Beheer

De gemeente Koggenland bestrijdt onkruid op de straat volgens de Duurzaam Onkruid Beheer methode (DOB methode). Het milieu wordt hiermee minimaal belast omdat er niet meer bestrijdingsmiddel wordt gespoten dan strikt noodzakelijk is.

DOB methode in de praktijk

Met een speciale machine (vierwielige quad) met infrarood detectiesysteem wordt het onkruid herkend. Er wordt vervolgens een gedoseerde hoeveelheid bestrijdingsmiddel op het onkruid gespoten. Op plaatsen waar de machine niet kan komen (hoeken en obstakels) maakt de bestuurder gebruik van een
spuitlans. Als het hard waait en/of er is regen in aantocht dan mag er niet worden gespoten.

U kunt helpen!

Als u het trottoir bij uw woning onkruidvrij maakt dan wordt daar geen bestrijdingsmiddel gespoten. U levert hiermee een bijdrage aan het milieu. Wij danken u bij voorbaat voor de ondernomen actie!

Vragen?

Heeft u vragen over de onkruidbestrijding binnen Koggenland dan kunt u contact opnemen met Rene Otter van de Afdeling Wonen & Groen. Hij is bereikbaar via telefoonnummer (0229) 54 84 85 of via e-mail r.otter@koggenland.nl.