Nationale opera & ballet lanceert young patrons circle

NATIONALE OPERA & BALLET LANCEERT YOUNG PATRONS CIRCLE

Op zondagmiddag 31 mei 2015 is tijdens de laatste voorstelling van de opera Benvenuto Cellini van Hector Berlioz de Young Patrons Circle van Nationale Opera & Ballet gelanceerd. De Young Patrons Circle is een nieuwe donateurscirkel met als doel young professionals te enthousiasmeren voor de kunstvormen opera en ballet. Inmiddels hebben zich 102 young professionals tussen de 25 en 40 jaar aangesloten bij de Young Patrons Circle vanuit onder meer de politiek, het bedrijfsleven en de culturele sector.

Er zijn drie niveaus van steun: een supporter doneert €500, een fellow €1000 en een benefactor €2500 per jaar, voor een periode van minimaal vijf jaar. Met de financiële bijdrage worden jaarlijks twee, door de jonge patronen zelf gekozen, projecten ondersteund van De Nationale Opera en Het Nationale Ballet. Tevens zal de Young Patrons Circle per seizoen zes inhoudelijke evenementen organiseren rond voorstellingen van De Nationale Opera en Het Nationale Ballet, zowel voor als achter de schermen. Door middel van persoonlijke ontmoetingen, workshops en discussies met makers en uitvoerenden worden de jonge patronen meegenomen in de wereld van Nationale Opera & Ballet. Daarnaast wordt er jaarlijks een internationaal gala georganiseerd en vinden er samenwerkingen plaats met jonge patronen van buitenlandse collega instellingen.

Els van der Plas, algemeen directeur Nationale Opera & Ballet: “Betrokkenheid van jongeren bij onze kunstvormen is essentieel voor de toekomst en verdere ontwikkeling van opera en ballet. Uit de vele gesprekken met onze jonge patronen blijkt dat zij zich zeer bewust zijn van het belang van kunst en cultuur voor onze maatschappij. De behoefte aan verdieping, de relevantie van kunst, opera en ballet in het bijzonder, en het besef dat kunst en cultuur particulier ondersteund moeten worden, leeft in deze groep enorm. Het gaat hierbij niet alleen om financiële, maar ook om morele steun en het committeren van jongeren bij onze kunstvormen als bezoekers, adviseurs en donateurs.”

Justus Bruns, ontwerper, kunstenaar en lid van de Young Patrons Circle: “Nationale Opera & Ballet is een essentieel instituut voor Nederland. Het brengt zang, dans, mode, design, kunst, literatuur bij elkaar vanuit de hele wereld, het is een eer om dit te kunnen ondersteunen.”

De coördinatie van de Young Patrons Circle van Nationale Opera & Ballet is in handen van Stephanie van Rappard. De Young Patrons Circle wordt geadviseerd en bestuurd door de Steering Committee, bestaande uit Maximiliana Arco, Sabine Baak, Nicoline Beerkens, Tessa Duste, Kim Evertz, John Luijs, Ramsey Nasr, Ernst-Jan Pfauth, Heleen van Poecke, Marlies Swart en Alexander van der Wyck.

Internationale lancering

Op zaterdag 11 juli 2015 zal in samenwerking met de Nederlandse Ambassade in Londen de Young Patrons Circle internationaal worden gelanceerd. Deze lancering valt samen met de voorstellingsreeks Cinderella door Het Nationale Ballet in The London Coliseum..

Foto: Steering Committee van l naar r: Alexander van der Wyck, Kim Evertz, Stephanie van Rappard, Ramsey Nasr, Heleen van Poecke, Sabine Baak, Tessa Duste, Nicoline Beerkens, Ernst-Jan Pfauth, Maximiliana Arco, Marlies Swart. © Reinier RVDA