Laatste werkzaamheden Markerwaardweg (N240) en Westerzeedijk (N239) ..


05 juni 2015 - Nieuwsartikel

De provincie Noord-Holland start maandag 8 juni 2015 met de laatste fase van de herinrichting en groot onderhoud van de Markerwaardweg (N240) en Westerzeedijk (N239) in de omgeving Medemblik. In de zomer is het werk klaar.

Er wordt afwisselend overdag en 's nachts aan verschillende delen van de beide wegen gewerkt. Verkeer wordt met een snelheidsbeperking langs het werk geleid of omgeleid via een alternatieve route. Omleidingen voor het verkeer staan ter plekke met borden aangegeven.

Planning

* Tot en met 10 juni 2015 wordt overdag en `s nachts gewerkt aan de noordzijde van de nieuwe rotonde op de kruising Westerzeedijk (N239) met de Almersdorperweg in Opperdoes.
* Tot en met 18 juni 2015 worden overdag en 's nachts resterende werkzaamheden uitgevoerd aan de Westerzeedijk (N239), zoals het slopen van vervallen weggedeelten en afwerken van bermen.
* Tussen 8 juni en 8 juli 2015 is de Droge Wijmersweg in Medemblik afgesloten voor verkeer tussen Spijkerboor en de Parallelweg, vanwege de aanleg van een rotonde in de Markerwaardweg (N240).
* Van 10 juni tot en met begin juli wordt gewerkt aan de Westerzijdijk (N239) bij dijkcoupure ter hoogte de Noorderweg bij Opperdoes. Dit betekent dat de dijkdoorsteek via de Noorderweg naar de Koggenrandweg en vice versa definitief dicht is vanaf 10 juni. De nieuwe route loopt via de
Galgeweg en de Almersdorperweg en vice versa.
* In het weekend van 11 en 12 juli 2015 wordt de rotonde in de Markerwaardweg (N240) ter hoogte van de Marktweg in Zwaagdijk aangepakt. De rotonde is dat weekend volledig afgesloten voor verkeer.

Actuele informatie

Actuele informatie over de werkzaamheden en de omleidingen voor het verkeer zijn te vinden op www.noord-holland.nl/N239enN240. Met vragen over de werkzaamheden kunnen omwonenden en weggebruikers ook terecht bij het provinciale Servicepunt Wegen en Vaarwegen, 0800 - 0200 600 (gratis).

Betere doorstroming, veiligere weg

De werkzaamheden maken deel uit van het groot onderhoud en de herinrichting van de Westerzeedijk (N239), tussen de rijksweg A7 en Medemblik, en de Markerwaardweg (N240), tussen Medemblik en Hoogkarspel en hebben als doel de doorstroming en veiligheid in het gebied te verbeteren.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tweet
Deel