Man met geweld van zijn telefoon beroofd


Man met geweld van zijn telefoon beroofd

Laatste update:
07-06-2015 | 12:17

Woordvoering:
Oost-Nederland

Tiel - Zaterdagavond is een 51-jarige Tielenaar op de Ophemertsedijk in zijn woonplaats met geweld beroofd van Iphone 6. De man werd daarbij bedreigd met een vuurwapen of iets wat daarop lijkt.

De man fietste rond 23.00 uur over de Ophemertsedijk in de richting van de Waalkade. Ter hoogte van de Rietmattenstraat sprong opeens een jongen voor zijn fiets. Daardoor kwam het slachtoffer te vallen. Ook de onbekende jongen kwam ten val.
Daarop ontstond een worsteling waarbij ook een tweede jongen verscheen. Deze jongen had een vuurwapen in zijn hand of iets wat daar sterk op leek.
De 51-jarige man werd door de jongens meerder malen tegen zijn hoofd geschopt en liep daarbij bloedende hoofdwonden op. Toen de jongens weggerend waren, bleek dat zijn grijze Iphone 6 was weggenomen.

Signalementen

Beide jongens worden geschat tussen de 16 en 20 jaar oud. Ze zijn tussen 1,70 en 1,75 lang en hebben een normaal postuur. De jongen met het vuurwapen droeg donkere kleding. De andere jongen had een doek voor zijn gezicht en mond.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar getuigen. Rond het tijdstip van 23.00 uur laten veel hondenbezitters in die omgeving hun hond uit. Mogelijk hebben zij de jongens gezien.
De politie is ook specifiek op zoek naar een meisje met een geel jack aan. Volgens een melder zou dat meisje kort voor de beroving van de 51-jarige man eveneens op die plaats door twee jongens zijn belaagd. Mogelijk heeft zij meer informatie over de jongens.
Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Tiel via telefoonnummer 0900-8844. Eventueel kan ook cotact worden opgenomen met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

2015273483