Docent recht zet zijn studenten in voor juridisch bedrijf


LEIDEN, 20150608 -- Docent Recht mr. Tigelaar zet zijn eigen studenten in voor zijn zelf opgerichte juridisch bedrijf MNT Juridisch Advies. Mr. Tigelaar staat al 8 jaar voor de klas en verzorgt de lessen Recht op vrijwel alle rechtsgebieden. Sinds kort is hij een eigen juridisch adviesbureau begonnen, waarbij hij cliënten helpt die een juridisch conflict hebben. De studenten kunnen hierdoor aan de slag met bestaande casussen en de cliënt wint erbij omdat de zaak nu niet alleen door Mr. Tigelaar zelf wordt beoordeeld. Dit is een mooi voorbeeld van een win-win-win-win-situatie.

De studenten waaraan Mr. Tigelaar doceert, kunnen hierdoor aan de slag met bestaande casussen. Mr. Tigelaar begint iedere les met de theorie die op dat moment behandeld moet worden. Vervolgens gebruikt hij een casus van een cliënt die hij op dat moment adviseert of heeft geadviseerd in het rechtsgebied die hij met zijn studenten behandelt. De casussen volgen de studenten en dus niet andersom. Anders zou hij zijn studenten MISbruiken voor zijn juridisch bedrijf. De theorie gaat beter leven bij de studenten door het gebruik van bestaande actuele lessen. Vanzelfsprekend zijn alle persoonlijke gegevens van de cliënt uit de casussen gehaald.

De cliënt van MNT Juridisch Advies is winnaar, omdat de zaak nu niet alleen door Mr. Tigelaar zelf wordt beoordeeld, hij heeft natuurlijk wel het eindoordeel, maar mede door pakweg 20 anderen. Anderen, die zeer gemotiveerd zijn, actuele kennis hebben van het desbetreffende rechtsgebied en alles tot op de details uitzoeken omdat zij hier uiteindelijk in worden getoetst. Bovendien kunnen sommige antwoorden en uitwerkingen nog wel eens tot nieuwe inzichten leiden.

Mr. Tigelaar als docent is natuurlijk ook winnaar, want hij hoeft nu geen nieuwe casussen voor zijn lessen te ontwikkelen en hoe leuk is het om studenten aan het werk te zetten met actuele juridische casuïstiek.

Tenslotte is MNT Juridisch Advies winnaar van deze werkwijze, want op deze manier kan het begin van iedere casus van een cliënt vast door de studenten uiteen worden gezet en kijken meerdere personen naar dezelfde casus. Hierdoor kan MNT Juridisch Advies met een nog grotere zekerheid het juiste advies geven aan de cliënt. MNT Juridisch Advies krijgt als het ware feedback van zijn eigen studenten.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website: http://www.mntjuridischadvies.nl