Twee nieuwe aanvragen Beschermde Oorsprongsbenaming wijn gepubliceerd

In de Staatscourant van 8 juni zijn twee nieuwe aanvragen voor een Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) voor wijn gepubliceerd. Het gaat om de productdossiers BOB Vijlen en BOB Maasvallei Limburg. Na publicatie start de nationale bezwaarprocedure van twee maanden.

Om voor een Europese BOB erkenning in aanmerking te komen moeten alle druiven van de wijn uit het beschermde oorsprongsgebied komen. Ook is een aantal voorwaarden in het productdossier opgenomen waaraan de producenten van die wijn zich moeten houden.

Productdossier

Het productdossier beschrijft onder meer het verband tussen het geografische gebied en de specifieke kenmerken van de wijn die in het gebied geproduceerd wordt.

De Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) Vijlen is van toepassing op het grondgebied in Vijlen (voor zover de bodem bepaalde specifieke kenmerken bezit). De Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) Maasvallei Limburg is een gezamenlijke aanvraag van producenten in Belgie en Nederland. Seze is van

toepassing op wijnen die geproduceerd worden in het gebied rondom de Maas in de Nederlandse gemeenten /steden Stein, Sittard-Geleen, Echt-Susteren, Maasgouw, Roermond, Maasgouw en Leudal en de Belgische gemeenten/steden Kinrooi, Maaseik, Dilsen-Stokkem, Maasmechelen Lanaken.

Meer weten?

Meer informatie leest u op pagina EU streekproducten - Wijn.