Terugblik OLON congres

Op 5 juni 2015 vond in Beeld en Geluid het OLON congres: "Samenwerking Lokaal-regionaal, een publieke basis onder de regiojournalistiek?" plaats, onder leiding van Frenk van der Linden.

Het OLON congres is vooral bedoeld om de belangrijkste stakeholders van de lokale omroepsector bij te praten over de laatste ontwikkelingen en samen te discussieren over een actueel inhoudelijk thema. Het congres was zeer geslaagd, met een hoge opkomst en interessante discussies.

Een inhoudelijk verslag van het congres is te lezen in de komende Interlokaal (verschijningsdatum 20 juni 2015).

Naast het inhoudelijke debat vonden er ook een aantal feestelijke officiele momenten plaatst, zoals:

- Het afscheid van oud OLON voorzitter Martijn Vroom (inmiddels lid van de raad van toezicht Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen) en programmamanager Sectorverandering Hans Disch. En de introductie van de nieuwe OLON voorzitter Danny Vermeulen.

- Opdrachtverlening OLON aan Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen voor het project de OLON MediaHub en de collectieve BTW-compensatieregeling.

- De lancering van de OLON MediaHub. In het bijzijn van alle betrokken partijen: OLON, OCW Hermineke van Bockxmeer (Directeur Media en Creative Industrie OC&W), Ericsson, de Nederlandse kabelbedrijven, KPN en XS4all en Tele2 (niet aanwezig maar wel betrokken).

Op de OLON website is binnenkort een compilatie van het OLON Congres te vinden.