Gemeente stelt ruimen van graven uit


begraafplaats

Medio januari heeft de gemeente het voornemen tot het ruimen van een aantal algemene graven op de algemene begraafplaats gemeente Ermelo aangekondigd. Het college van burgemeester en wethouders heeft recent besloten niet over te gaan tot het uitvoeren hiervan.

Achtergrond voor de gewijzigde besluitvorming is dat bij het toepassen van de nieuwe beheersverordening algemene begraafplaats Ermelo, die op 1 februari 2014 in werking is getreden, discussie kan ontstaan over de vraag wanneer welke graven geruimd kunnen worden. Het college van burgemeester en
wethouders heeft besloten dat een minimale grafrusttermijn van 20 jaar wordt gehanteerd voor alle algemene graven, zowel bestaande als nieuwe, om elke onduidelijkheid over de interpretatie en uitvoering van de verordening te voorkomen.

De nabestaanden en belanghebbenden zijn inmiddels schriftelijk geinformeerd door het college van burgemeester en wethouders. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met mevrouw M. (Marja) Waldram, tel. (0341) 56 73 49 of via e-mail: begraafplaats@ermelo.nl.