Overval op bejaarde vrouw in Opsporing Verzocht


Overval op bejaarde vrouw in Opsporing Verzocht

Laatste update:
08-06-2015 | 08:28

Lelystad - Dinsdag 9 juni besteedt het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan een overval op een 90-jarige vrouw. Zij werd 14 september 2014 in haar woning aan de Grietenij overvallen door vermoedelijk twee daders.

Overval

Die zondagavond 14 september zag het slachtoffer rond 18.30 uur een man voor de deur staan. Ze opende de deur waarna zij gelijk naar binnen werd geduwd. Twee mannen kwamen haar woning binnen en bedreigden haar. Ze doorzochten de woning en gingen er met sieraden vandoor.

Getuigen

In de uitzending wordt een reconstructie getoond en spreekt een familielid over de impact van de overval op het slachtoffer. Daarnaast wordt een beroep op getuigen gedaan. De recherche denkt dat er mensen zijn die weten wat er zich die bewuste avond heeft afgespeeld. Die getuigen worden
opgeroepen zich te melden.

Vlak voor de overval zouden twee jongens, die voldeden aan het signalement, gepraat hebben met een vrouw op een rode scootmobiel. De recherche komt graag in contact met deze specifieke getuige.

Opsporing Verzocht wordt dinsdag 9 juni uitgezonden om 20.30 uur op NPO 1. De herhaling is woensdag 10 juni om 11.40 uur op NPO 2. Ook het regionale opsporingsprogramma Bureau Flevoland op Omroep Flevoland besteedt aandacht aan deze overval. Die uitzending is woensdag 10 juni om 17.30 uur en
wordt elk uur herhaald.