Verwijderen bootwrakken


8-6-2015

De gemeente Hoorn gaat vanaf maandag 15 juni 2015 bootwrakken en boten/vaartuigen/vlotten zonder ligplaatsvergunning verwijderen.

Dit gebeurt langs de kades van de Vollerswaal, Overslagkade, Buurtje, Turfhaven, Onder de Boompjes, Oude Haven en aan de dijk bij Achter op `t Zand.

Sinds 2012 zijn de nieuwe regels voor ligplaatsen van kleine boten van kracht. Er zijn nieuwe ligplaatsen aangelegd en booteigenaren moeten een ligplaatsvergunning aanvragen. Deze plaatsen zijn uitsluitend bedoeld voor kleine bootjes en direct omwonenden als buurtvoorziening. Dit jaar hebben
ook de huurders van de gemeentelijke steigers, alsmede eigenaren van de particuliere steigers met een huurovereenkomst voor water aan de dijk bij Achter op 't Zand een sticker ontvangen.

Boten voor 15 juni weghalen
Eigenaren van een boot zonder vergunning kunnen hun boot nog tot maandag 15 juni 2015 verwijderen en zo voorkomen dat de boot wordt weggesleept. Naast boten gaat het ook om bootwrakken en andere drijvende voorwerpen/vaartuigen, zoals vlotten. De gemeente Hoorn verhaalt de kosten voor het
verwijderen van de boten op de eigenaren.

Verwijderde boten
De verwijderde boten worden minimaal 3 weken opgeslagen. Eigenaren kunnen zich melden bij het Klanten Contact Centrum van de gemeente Hoorn. Pas nadat de verwijderings- en opslagkosten zijn betaald, krijgt de eigenaar de boot terug. Boten die niet zijn opgehaald worden vernietigd.

Meer informatie?
Heeft u vragen over het verwijderen van de boten zonder vergunning? Weet u wie de eigenaar is van een bootwrak of boot ? Of heeft u interesse in een ligplaats voor een kleine boot? Neem dan contact op met de gemeente Hoorn, telefoonnummer 0229 - 252200 of per mail: gemeente@hoorn.nl.