Tour of Faith in Leiden: bijeenkomst met extra gasten


Tour of Faith in Leiden: bijeenkomst met extra gasten 8-6-2015



Thema: roeping

Op zondagmiddag 14 juni zijn alle jongeren van zestien tot dertig jaar uitgenodigd voor Tour of Faith in Leiden. In de kerk van de H. Lodewijk zal mgr. Van den Hende om 15.00 uur de H. Eucharistie celebreren. De middag wordt vervolgd met een geloofsgesprek en afgesloten met een eenvoudige
maaltijd.

Locatie is de Lodewijkkerk aan de Steenschuur 19 te Leiden. In een nabijgelegen zaal vindt na de eucharistieviering het geloofsgesprek plaats. De jongeren van JP Leiden zijn deze keer gastheren en gastvrouwen van Tour of Faith.

Mgr. Van den Hende heeft het thema `roeping' gekozen voor het geloofsgesprek. Het thema zal worden uitgediept aan de hand van vier getuigenissen. Een zuster zal vertellen over de roeping tot het religieuze leven, een diaken over de roeping tot het diakonaat. Tevens zijn twee mensen bereid
gevonden te vertellen over de roeping tot het huwelijk en de roeping tot het geven van onderwijs. Na afloop van de getuigenissen is er gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan over de eigen roeping.

Tour of Faith in Leiden is de laatste etappe voor de zomervakantie. Na de zomer start Tour of Faith weer op in oktober, wanneer de bisschop met de jongeren te gast zal zijn in Roelofarendsveen. Meer informatie over Tour of Faith is te vinden op de pagina Tour of Faith.