Zomeractie Coalitie Erbij van start


maandag, 08 juni 2015

Zomeractie Coalitie Erbij van start Eenzaamheid samen bestrijden. Dat is het doel van Coalitie Erbij, waar de Unie KBO lid aan deelneemt. De zomeractie is van start gegaan. Wij roepen iedereen op om mee te doen!

De zomer is heerlijk als je veel mensen om je heen hebt. Maar het wordt stil als je een klein sociaal netwerk hebt. Daarom organiseert de Coalitie - gesteund door het ministerie van Volkgezondheid - een zomercampagne 'Wie nodig jij uit deze zomer?'.

Eenzaamheid kan iedereen overkomen, zeker bij verlies van een dierbare of als de gezondheid het laat afweten. De coalitie roept iedereen op: 'Wees deze zomer geen toeschouwer. Spreek af om bij te praten, op bezoek te gaan of samen iets te ondernemen!' Dat kan door een gratis kaartje te sturen
via www.samentegeneenzaamheid.nl/zomeractie.

Week tegen de Eenzaamheid

Van donderdag 24 september tot en met zaterdag 3 oktober is het Week tegen Eenzaamheid. Dan organiseren honderden vrijwilligers in het land, waaronder KBO'ers, activiteiten waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Coalitie Erbij roept iedereen op om erbij te komen en mee te doen. Bijvoorbeeld met De Langste Eettafel van Nederland. Of met informatiebijeenkomsten voor vrijwilligers en gemeentelijke conferenties over de lokale aanpak van eenzaamheid.

Coalitie Erbij is een samenwerkingsverband van tientallen maatschappelijke organisaties, waaronder de Unie KBO. Alle organisaties werken samen om eenzaamheid te voorkomen en te bestrijden. Zo biedt Coalitie Erbij mensen handvatten om eenzaamheid, of het risico op eenzaamheid te herkennen. Bij
zichzelf en een ander. In de privesfeer maar ook als vrijwilliger, beroepskracht in zorg en welzijn of als medewerker bij de gemeente.



* Meer weten? Kijk op www.eenzaam.nl en kom samen met ons in actie!

Bookmark and Share