Exposities in het gemeentehuis en de toren van Winschoten


Exposities in het gemeentehuis en de toren van Winschoten

08 juni 2015
In het gemeentehuis en de toren van Winschoten zijn weer nieuwe exposities gratis te bezichtigen. De geexposeerde werken zijn van leerlingen van beeldend kunstenaar Yvonne Struys uit Nieuwolda.

Een vleugje Japan
over Winschoter klinkers
Oost ontmoet noordoost

In de Toren aan de Torenstraat te Winschoten is in de zomermaanden de expositie `Een Vleugje Japan' te bezichtigen.

Vierhonderd jaar geleden kreeg Nederland - als eerste en eeuwenlang enig westers land - toestemming om handel met Japan te drijven. Voorwaarde was toen wel dat de Nederlanders zich niet buiten Deshima zouden begeven, een piepklein eilandje voor de Japanse kust. Japan zelf was verboden terrein.
Juist door die afgeslotenheid had de Japanse cultuur voor ons westerlingen een mysterieuze aantrekkingskracht. Japans porselein, lakwerk en Japanse kimono's en prentkunst werden populair. De expositie toont deze wereld van waaiers en geisha's. De schilderijen en collages zijn gemaakt door
leerlingen van beeldend kunstenaar Yvonne Struys en is te bekijken van juni tot en met augustus tijdens de openingstijden van de VVV, maandag t/m vrijdag van 12.30 tot 16.30 uur, op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Voeten ....
Ze lopen ons,
ze dragen ons,
ze gaan ons en ze staan ons.

In het publieksgedeelte van het Gemeentehuis aan de Johan Modastraat 6 te Winschoten is van juli tot en met december de expositie `Op Handen en Voeten' te bezichtigen.

De leerlingen van Yvonne Struys exposeren hier werken over handen en voeten. Dat lijkt in eerste instantie banaal. Maar niets is minder waar. Handen scheppen, maken, strelen. Voeten dragen ons een leven lang. Handen en voeten, een inspiratiebron voor tal van gedichten, spreekwoorden en
filosofische bespiegelingen. Kortom, handen en voeten verdienen een portret. De expositie is te bekijken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.