Jaarlijkse praktijktesten hulpdiensten Veiligheidsregio IJsselland


05-06-2015 Van 9 tot en met 12 juni 2015 organiseert Veiligheidsregio IJsselland praktijkoefeningen op verschillende locaties in gemeente Kampen. De oefeningen worden gehouden om operationeel leidinggevenden van verschillende hulpdiensten te trainen in hun rol bij een grootschalige calamiteit.
Tijdens de oefening staat samenwerking tussen de hulpdiensten (politie, brandweer, gemeenten en geneeskundige hulpverlening) centraal in de aanpak van de calamiteit.

Geen zwaailichten, wel activiteiten

Ambulances, brandweer- en politieauto's die met sirenes en zwaailicht uitrukken zijn niet te zien. Wel zijn activiteiten zichtbaar in en rondom verschillende locaties in Kampen. Mocht u enige hinder ondervinden door deze oefening, dan vragen wij uw begrip daarvoor.

Samenwerking Veiligheidsregio IJsselland

Veiligheidsregio IJsselland organiseert deze oefeningen jaarlijks in een gemeente in de regio IJsselland. Veiligheidsregio IJsselland is verantwoordelijk voor crisisbeheersing en rampenbestrijding in de regio IJsselland. De regio bestaat uit de gemeenten Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen,
Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle. Binnen de veiligheidsregio werken brandweer, politie, GHOR, gemeenten en ketenpartners (bv. waterschappen, nutsbedrijven) nauw samen om inwoners beter te beschermen tegen de risico`s van branden, rampen en
crises.

Veiligheid blijft gewaarbord

De veiligheid in de regio en in het bijzonder in de gemeente Kampen, blijft tijdens de oefening natuurlijk gewaarborgd. Als er in Kampen of ergens anders in Veiligheidsregio IJsselland een incident is, wordt de oefening geheel of gedeeltelijk stopgezet.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van deze oefening, dan kunt u die stellen aan de begeleiders van de oefening. Zij zijn op de locaties te herkennen aan de blauwe hesjes. Of stuur een mail naar info@vrijsselland.nl. Uw vraag wordt dan zo snel mogelijk beantwoord.