Maak gebruik van de Huishoudelijke Hulp Toelage


Om de werkgelegenheid bij de aanbieders van huishoudelijke hulp in 2015 en 2016 te stimuleren, heeft het Rijk geld beschikbaar gesteld aan de gemeente. Dit heet de Huishoudelijke Hulp Toelage. Inwoners van de gemeente Maasgouw die een indicatie hebben voor hulp bij het huishouden, kunnen extra
uren kopen tegen een gunstig tarief. U kunt maximaal 2 uur per week extra inkopen, maar bijvoorbeeld ook uren voor een grote schoonmaak.

Uw deel in de kosten nog meer verlaagd

Deze extra uren worden gedeeltelijk door de gemeente gefinancierd vanuit de Huishoudelijke Hulp Toelage. Het overige deel draagt u zelf bij. De eigen bijdrage voor de extra hulp was eerst vastgesteld op EUR 11,60 per uur. We mogen van het Rijk dit bedrag voor 2015 verlagen tot EUR 10,00 per
uur. De hoogt van de bijdrage voor 2016 wordt later dit jaar vastgesteld.

U heeft nu huishoudelijke hulp via een zorgaanbieder en u wilt extra uren

Heeft u nu hulp van een zorgaanbieder en u wilt extra uren? Bel dan met Stichting Alphatrots en geef aan hoeveel extra uren u wilt inkopen. U ontvangt dan de extra uren hulp via uw eigen zorgaanbieder.

U heeft nu huishoudelijke hulp via een PGB en u wilt extra uren

De extra uren mogen alleen worden ingekocht bij een zorgaanbieder. Wilt u extra uren inkopen? Bel dan met Stichting Alphatrots en geef aan hoeveel extra uren u wilt inkomen en bij welke zorgaanbieder.

Hoe gaat het verder?

U ontvangt van Stichting Alphatrots een machtiging om uw bijdrage voor de door u gewenste uren te innen. U maakt vooraf een vier wekelijkse eigen bijdrage over. Zodra Stichting Alphatrots uw betaling heeft ontvangen, geven zij uw naam en de gevraagde uren door aan de zorgaanbieder. Deze neemt
daarna op korte termijn contact met u op en maakt met u de afspraak over hoe en wanneer de uren worden ingezet. Indien u minder uren verbruikt dan vooraf aangegeven, dan ontvangt u het verschil achteraf terug.

Meer informatie

Wilt u extra uren huishoudelijke hulp inkopen of heeft u vragen? Neem dan contact opn met Stichting Alphatrots. Zij zijn op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur te bereiken via telefoonnummer 0475-746020.