Videoverslag bijeenkomst duurzame energie


08-06-2015
" " Klik om te vergroten

Woensdag 29 april werd er een open avond over het onderwerp "duurzame energie" georganiseerd in het gemeentehuis in St.-Annaparochie.

Energie is al jaren een onderwerp dat veel mensen en organisaties bezighoudt. Tijdens deze avond kwamen verschillende sprekers over dit onderwerp aan het woord.

Zo sprak Oscar Jansen van de Friese Milieu Federatie over het starten van lokale initiatieven.
Roel Swieringa van Hansa Green Tour hield een lezing over duurzame mobiliteit. Binnenkort brengt hij een bezoek aan het Deense eiland Samso/. Samso/ is dankzij windenergie en andere nieuwe energiebronnen de grootste CO2-neutrale woongemeenschap ter wereld.

Daarnaast waren er een aantal spontane sprekers. Zo ook Piet Hoekstra. Hij vertelde over de mogelijkheden van zonne-energie en over een manier van energie-opwekking dmv waterkracht bij het zeegemaal bij Zwarte Haan. Wiebe Postma vertelde over de energiebesparende maatregelen die hij bij zijn
eigen woning heeft aangebracht.

Simon Visbeek en Leendert Nauta bespraken de mogelijkheden voor "Bildtse Stroom". Wat zijn de mogelijkheden om hier op het Bildt eigen energie op te wekken?

Er waren in totaal een kleine 30 personen aanwezig tijdens deze bijeenkomst. Er werden onderlinge contacten gelegd, die hopelijk tot een vervolg leiden.



Videoverslag

Een videoverslag van deze avond kunt u hier bekijken.