Werkzaamheden aan Biathlonweg


8 juni 2015

Werkzaamheden aan Biathlonweg

Vanaf maandag 15 juni gaan we aan de slag met de Biathlonweg, rond het Fanny Blankers-Koen-sportpark. We pakken drie wegvakken aan. De werkzaamheden duren tot en met zondag 5 juli.

Fundering ophogen

Bij het eerste vak, komende vanaf de Vrijheidsdreef, gaan we de fundering ophogen en brengen we een nieuwe asfaltconstructie aan. Hier is namelijk een bult in de weg ontstaan doordat het asfalt voor en na een duiker is verzakt. De duiker zelf is niet verzakt, want die is onderheid (staat op
palen), en daardoor is de bult ontstaan. Na de ophoging behoort de bult tot het verleden.

Populieren

Bij de overige twee vakken is mede schade ontstaan ten gevolge van de populieren die dicht langs de weg staan. Omdat deze populieren beeldbepalend zijn langs zowel de Biathlonweg als langs de Tussenring, blijven deze staan. In een later stadium worden zelfs nieuwe populieren bijgeplant op
plekken waar nu gaten zijn ontstaan door in het verleden gekapte populieren. De gemeente doet dit langs de Biathlonweg en de Provincie doet dit langs de Tussenring.

Ook bij deze wegvakken vervangen we het bestaande asfalt door een nieuwe asfaltconstructie. Vanwege de populieren passen we hier asfaltwapening toe. Dit vermindert de kans op schade door de populieren. De twee gedeelten in de Biathlonweg die geklinkerd zijn (straatstenen) worden niet
geasfalteerd. Hier liggen namelijk kabels en leidingen.

Afsluiting

De Biathlonweg wordt afgesloten tussen de Marathonlaan en de Kaviaarstraat. Ook alle aansluitende fietspaden (Triathlonpad, Estafettepad en Tienkamppad) worden afgesloten, en de ontsluitingsweg van /naar het asielzoekerscentrum.

De Kaviaarstraat wordt ter hoogte van de Steurstraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer (auto's/vrachtwagens); langzaam verkeer kan er wel langs. Doorgaand (brom-)fietsverkeer (Pirellipad) ondervindt geen hinder en kan de gebruikelijke route blijven volgen.

Omleidingen

Bestemmingsverkeer dat normaliter gebruikmaakt van Biathlonweg wordt omgeleid via de Marathonlaan. Bestemmingsverkeer voor het asielzoekerscentrum wordt omgeleid via de Marathonlaan en het Estafettepad.