Identiteit dode Markkanaal bekend, politie gaat uit van misdrijf


Identiteit dode Markkanaal bekend, politie gaat uit van misdrijf

Laatste update:
08-06-2015 | 13:27

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk West

Den Hout - Door DNA onderzoek is de identiteit vastgesteld van het stoffelijke overschot dat donderdagavond 4 juni 2015 in het Markkanaal werd aangetroffen. Het is van een 51-jarige man uit Valkenswaard. Er is sectie verricht, de resultaten daarvan wijzen op een misdrijf, er is daarom een Team
Grootschalige Opsporing geformeerd. Vanmorgen hebben familierechercheurs de nabestaanden geinformeerd. Het slachtoffer werd sinds 9 mei 2015 vermist.

Donderdagavond 4 juni 2015 kwam rond 19.00 uur bij de politiemeldkamer een melding binnen vanaf het Markkanaal ter hoogte van Den Hout. Een schipper van een klein bootje meldde dat hij het vermoeden had dat hij tegen een stoffelijk overschot was gevaren. Er werd direct een uitgebreid onderzoek
gestart door onder andere forensisch technisch rechercheurs. De berging vond plaats met hulp van Rijkswaterstaat die een boot ter beschikking stelde

tgo

Auto slachtoffer

De auto die in gebruik was bij het slachtoffer, een witte Volkswagen Caddy, werd de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 mei omstreeks 02.15 uur brandend aangetroffen op de parkeerplaats van een horecazaak aan de Bredestraat in Rijen. De auto werd getakeld en op sporen onderzocht.

Buurtonderzoek

Het rechercheteam houdt de plek waar het slachtoffer in het Markkanaal is terecht is gekomen erg ruim en verricht daarom in het gebied tussen de brug naar Terheijden en de Oosterhoutse wijk Vrachelen buurtonderzoek.

Daarbij worden de navolgende vragen gesteld

Heeft U in de periode van 9 mei t/m 4 juni 2015:

* In of nabij het Markkanaal voor u opmerkelijke of verdachte waarnemingen gedaan, welke in verband met het aantreffen van het stoffelijk overschot in verband gebracht kunnen worden?

* Onbekende voertuigen (auto's/bromfietsen) gezien in de directe omgeving van het Markkanaal?

* Een witte bestelauto (VW Caddy) in de directe nabijheid van het Markkanaal gezien?

* Van andere mensen iets gehoord over verdachte zaken rondom het Markkanaal?

Als u meent iets gehoord of gezien te hebben waarvan u vermoedt dat dit mogelijk in verband staat met het aantreffen van het stoffelijk overschot, wilt u dan zo vriendelijk zijn telefonisch contact op te nemen met de politie in uw woonplaats of in uw wijk. Uiteraard kunt u ook schriftelijk
reageren. Wij zullen zorgvuldig omgaan met uw persoonsgegevens en met wat u ons vertelt. U kunt vragen naar het Team Grootschalige Opsporing, werkzaam in Oosterhout, telefoonnummer: 0900-8844, e-mailadres TGO-team-3@mw-brabant.politie.nl.

Natuurlijk kan ook gebeld worden met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of het Team Nationale Criminele Inlichtingen op 079-3458999.