Een pluim voor 86-jarige Gitta De Wijs: "Ik houd gewoon van mensen"


Een lintje heeft ze tot nu toe altijd geweigerd. Daarom was wethouder Win Bijman van gemeente Koggenland blij dat Gitta De Wijs werd opgegeven voor de Pluim. De bos bloemen, de taart en het certificaat waren een grote verrassing voor Gitta De Wijs die in haar eigen ogen al genoeg lof krijgt:
"Ik ben dankbaar dat ik dit mag doen!"

"Ik denk dat niemand mij mevrouw noemt," zegt de 86-jarige Gitta De Wijs: "Hooguit tante. Dat doen de kinderen die hier in huis zijn opgegroeid. Een van hen, belt me elke avond. Dag lieve tante, zegt hij dan, hoe is het met u?"

"Iedereen uit Obdam kent Gitta," vertelt Win Bijman. "Ze staat haar hele leven al voor iedereen klaar. Je kunt altijd bij haar aankloppen om je verhaal te doen. In deze straat komen regelmatig vluchtelingen wonen, die van harte welkom zijn bij Gitta."

"Ja," beaamt Gitta. "Net was er nog een buurvrouw uit Burundi die kwam vertellen hoe nijpend de situatie daar is. Ze heeft haar hele familie moeten achterlaten."

Win Bijman: "Gitta zegt altijd: `mensen hebben soms even iemand nodig die naar ze luistert. Daarna kunnen ze weer verder'."

Gitta: "Ik vind dat iedereen die kans moet krijgen."

Lees het hele artikel op www.datisheelnormaalwf.nl/ik-houd-gewoon-van-mensen-0