Succesvolle eerste wereldbeker aangepast wielrennen


Succesvolle eerste wereldbeker aangepast wielrennen
Geplaatst op 8 juni 2015

Tijdens de eerste Worldcup Paracycling van dit seizoen in Maniago hebben de Nederlandse deelnemers in totaal maar liefst 14 medailles gewonnen. In het prachtige en sfeervolle Maniago steeg de Nederlandse equipe boven zich zelf uit. Een ware medailleregen was het gevolg.



Een gouden medaille was er voor Tim de Vries in het Handbike. Hij won in een overtuigende sprint van olympisch kampioen Alex Zanardi en Jetze Plat. In de tijdrit werd Tim knap 2e. Bij de dames was Laura de Vaan de winnares van het goud voor teamgenote Jennette Janssen.



De hegemonie van oranje was er ook bij de tandems. Vincent ter Schure met piloot Timo Fransen bleken de beste in het tijdrijden.



Wereldkampioene op de baan Alyda Norbruis liet ook zien dat ze op de weg tot de absolute wereldtop hoort. Ze won haar tijdrit en werd 2e in de wegrace. Haar ploeggenoot Daniel Abraham liet op de tijdrit zien in grote vorm te steken. Een tweede plaats op 6 seconden van het goud. In de wegrace
moest Daniel alleen twee Italianen voor zich dulden en werd knap derde.



Grote verrassing bij de tandems was het optreden van Anouk van Bommel met piloot Sigrid Jochems. Zij zorgden voor een stunt door de wegrace bij de dames te winnen voor de Griekse dames en het Nederlandse duo Van Deudekom/Van Dijk.



Tot slot reed debutante Carmen Koedood naar een mooie zilveren plak in de wegrace.



In het landenklassement werd Nederland door alle successen uiteindelijk 3e. Nipt achter Duitsland en Italie, maar voor USA.