Inspiratielunch mantelzorgers 17 juni


08-06-2015 In onze regio is meer behoefte aan het delen van kennis over mantelzorgondersteuning. Daarom organiseert Wering Steunpunt een inspiratielunch voor alle in de gemeente actieve vrijwilligers. Op 17 juni is dat is Drechterland.

Informele zorg en de nieuwe aanpak

In december is er geinventariseerd of er behoefte is aan (meer) informatie over de nieuwe aanpak voor mantelzorgondersteuning. Daaruit kwam naar voren dat er behoefte is aan meer kennis over wet- en regelgeving, professionele zorg en de sociale kaart. Daarom organiseert Wering Steunpunt, in
elke West-Friese gemeente een inspiratielunch. Hier zijn actieve vrijwilligers uit de gemeente van harte welkom zijn.

Programma van 12.00 tot 14.00 uur

Tijdens deze bijeenkomst kunt u onder het genot van een broodje `speed-daten' met onder andere een deelnemer uit het wijk-, stads- of gebiedsteam van de gemeente. Of iemand van een lokale welzijnsorganisatie. Daarnaast geeft een deskundige antwoord op vragen over de wet- en regelgeving. Ook is
er een consulent dementie aanwezig. Voor de lunch wordt gezorgd!
We treffen u graag op 17 juni 2015. De locatie is gemeentehuis Drechterland in kamer 0.28 begane grond, Raadhuisplein 1 in Hoogkarspel.

Meld u aan!

Aanmelden kan via infohoorn@stichtingdewering.nl voor 12 juni aanstaande.

Wat doet de stichting De Wering?

De Wering versterkt, ondersteunt en verbindt mensen of groepen mensen, wanneer dat nodig is. Daarbij wordt altijd uitgegaan van de eigen mogelijkheden. Ook al zitten die soms verstopt.
Zij staan voor: maatschappelijke dienstverlening op maat. Afgestemd op de vraag en met oplossingen in de eigen omgeving, zet De Wering in op het versterken van eigen kracht en het behouden of hervinden van eigen regie op het gebied van wonen, werk, inkomen, welzijn en gezondheid.
08-06-2015
Thema Nieuws, Drechternieuws