De Reest versterken voor de toekomst


Inhoud

De provincies Drenthe en Overijssel werken samen aan het herstel van natuur in het beekdal van de Reest. In totaal gaat het om ca. 150 hectare, waarmee invulling wordt gegeven aan de opgaven binnen het Natuurnetwerk Nederland (voorheen Ecologische Hoofdstructuur).

De uitvoering van inrichtingsmaatregelen gaat in nauwe samenwerking met het waterschap Reest en Wieden, die verantwoordelijk is voor het uitvoeren van verschillende watermaatregelen in het Reestdal. Ook Het Drents Landschap en Landschap Overijssel zijn nauw betrokken bij dit project.

Op donderdag 4 juni 2015 is een deel van het beekherstel afgerond met een feestelijk moment.
Het waterschap Reest en Wieden heeft in het Reestdal hoogwaterdeuren geplaatst in de middenloop van de beek. Deze deuren maken het mogelijk dat we in tijden van hoog water het water tijdelijk kunnen tegenhouden. Daardoor kan het water in Meppel niet voor overlast zorgen.
Door het openen van de hoogwaterdeuren door de gedeputeerden Henk Jumelet (Drenthe) en Hester Maij (Overijssel) samen met de kinderen van basisschool Oud Avereest zijn de deuren officieel in gebruik genomen.

IMG_3872web

Ook zijn er verschillende maatregelen getroffen om te zorgen voor een waterpeil passend bij de functie van de beek. Door aanleg van drempels en verondiepingen is ook de verdroging van de natuur in de beek aangepakt.

IMG_3878web

Meer weten, kijk dan op de website van het waterschap Reest en Wieden.

Laatst bijgewerkt op 8 juni 2015.