10 juni geen voetbalwedstrijd op de Wageningse Berg


De gemeente Wageningen trekt de vergunning voor de voetbalwedstrijd 2e Divisie in, op basis van negatief advies van de politie. Dat betekent dat er a.s. woensdag 10 juni geen voetbalwedstrijd is op de Wageningse Berg. De organisatoren lasten de wedstrijd af.



Ongeregeldheden

De politie heeft een negatief advies gegeven, omdat bij de politie informatie is binnengekomen dat voetbalsupporters elkaar in Wageningen zouden gaan opzoeken. Het stadion FC Wageningen is een accommodatie die fysiek niet voorbereid is op voetbalongeregeldheden.

De gemeente Wageningen kan met dit negatieve advies niet voor de veiligheid van de bezoekers in staan en heeft vanuit de openbare orde besloten om de vergunning in te trekken.



Triest

Loco- burgemeester Michiel Uitdehaag: 'Ik betreur het ten zeerste dat dit sympathieke, sportieve evenement, waar we veel mensen blij mee maakten, niet kan plaatsvinden omdat dit door een kleine kern verpest wordt. Heel veel Wageningse vrijwilligers hebben zich hiervoor ingezet en verheugden
zich op deze wedstrijd. Deze competitie was geheel in de sfeer van het `oude voetbal' opgezet. In die tijd ging het nog om voetbal en niet om beveiliging rondom voetbalwedstrijden. Het is triest dat het zo gelopen is'.



Reageer op dit artikel Laatst gewijzigd: 08 juni 2015