OBS Mr. Eeuwout wint wisselbeker fietsverkeersexamen 2015


Actueel >> Nieuws >> Nieuwsberichten

Op donderdag 18 juni neemt groep 7 van OBS Mr. Eeuwout in Brielle voor het tweede jaar op rij de wisselbeker fietsverkeersexamen in ontvangst. Deze klas heeft afgelopen maand meegedaan aan het landelijk fietsverkeersexamen in Brielle.

De gemeente Brielle en Veilig Verkeer Nederland organiseren jaarlijks het verkeersexamen waar alle basisscholen in Brielle aan meedoen. OBS Mr. Eeuwout scoorde het beste met het minst aantal fouten. De wisselbeker wordt overhandigd door verkeerswethouder Andre Schoon en Veilig Verkeer
Nederland.

E.e.a. vindt plaats vanaf 10.00 uur bij OBS Mr. Eeuwout, St. Catharijnehof 6 in Brielle.

De kinderen hebben de afgelopen maand het theoretische deel van het examen afgelegd en hierna stapten ze op de fiets voor het praktisch verkeersexamen.

Ruim honderdtachtig leerlingen hebben de route, die hun vanaf de Brede School door de wijken Rugge en Zuurland stuurde, volbracht. De leerlingen die het niet hebben gehaald, kunnen volgend jaar, ook al zitten ze in groep 8, een herkansing krijgen.

Alle leerlingen van OBS Mr. Eeuwout zijn geslaagd.

In het kader van maatschappelijke stage is ook dit jaar de assistentie van 24 leerlingen van het voortgezet onderwijs (Bahurim, Maerlant en Wellant College) gevraagd voor het bemannen van de 12 controleposten. Tijdens een informatiebijeenkomst wordt de instructie, die zij thuis hebben
ontvangen, nogmaals uitgelegd. Deze belangrijke taak is serieus opgepakt door de leerlingen van het VO en succesvol verlopen.

Ongeveer 6 weken voor het examen worden de fietsen van de leerlingen gekeurd door de gemeente, VVN en de politie. Zonder goedgekeurde fiets mogen de kinderen niet meedoen aan het examen.