Vierde aanhouding voor woningoverval Merantistraat Rotterdam


Vierde aanhouding voor woningoverval Merantistraat Rotterdam

Laatste update:
08-06-2015 | 20:10

Rotterdam - Voor de overval op een woning aan de Merantistraat in april van dit jaar, hielden agenten op 6 juni een 17-jarige verdachte aan. Dit is de vierde aanhouding in het onderzoek.

De politie kwam de jonge vrouw recent op het spoor en kon haar op 6 juni aanhouden. Maandag is zij voorgeleid aan de rechter-commissaris. die heeft haar in bewaring gesteld. Later deze week komt zij onder voorwaarden op vrije voeten. Haar betrokkenheid en rol bij deze overval wordt verder
onderzocht. Al eerder werden drie jonge mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de woningoverval. De drie mannen van 18, 19 en 22 jaar zitten nog vast.

Overval
Op maandagavond 13 april belde een 12-jarige jongen rond de klok van tien uur de politie. Hij vertelde dat er twee mannen in zijn ouderlijke woning waren. Zijn ouders hadden de deur open gedaan nadat werd aangebeld. De daders drongen de woning binnen en bedreigden de 37-jarige vrouw en
40-jarige man met een (nep)vuur- en een stroomstootwapen. Op aangeven van hun zoon, die zich elders in de woning bevond, waren agenten snel ter plaatse. In de buurt van de woning zagen ze twee mannen die aan het opgegeven signalement voldeden. Zij konden meteen worden aangehouden.