Aanleg fietspad Mensingeweer ­ Baflo van start

Groningen, 1 juni 2015

Aanleg fietspad Mensingeweer ­ Baflo van start

Van 8 juni tot en met eind augustus vinden voorbereidende werkzaamheden plaats voor de aanleg van een fietspad tussen Mensingeweer en Baflo. De bestaande kabels en leidingen worden dan verlegd. Het fietspad wordt aangelegd tussen Eenrum en Baflo naast de Matthenesserweg/Eenrumerweg. Vanaf september wordt begonnen met de daadwerkelijke aanleg van het fietspad. In november moet het fietspad klaar zijn. Met de komst van het fietspad moet de veiligheid voor fietsers verbeteren.

Het fietspad komt aan de noordkant van de weg, aan de overkant van de bestaande sloot te liggen. Bij de woningen bij `De Maar' wordt de weg deels omgelegd om ruimte te maken voor het vrijliggende fietspad. In de bebouwde kom van Baflo komt het fietsverkeer weer op de rijbaan. Naast de aanleg van het fietspad wordt de kruising op de N363 met de Eenrumerweg in Baflo aangepast, zodat het voor fietsers gemakkelijker wordt om de weg over te steken. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de provincie Groningen in nauwe samenwerking met de gemeenten De Marne en Winsum.

In de zomer wordt ook begonnen met de rondweg Ranum-Mensingeweer. Meer informatie hierover volgt. Meer informatie over de aanpak van de provinciale weg N361 is te vinden op www.n361veilig.nl .

Noot voor de pers: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Bestuur, Juridische Zaken en Communicatie: 050 - 316 41 29. Buiten kantoortijd en in het weekend: 06 - 22 66 84 47.