Twee inloopbijeenkomsten Blankenburgverbinding

03-06-2015 | Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid | persbericht

Op maandag 8 en dinsdag 9 juni 2015 organiseren Rijkswaterstaat en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag twee inloopmarkten over het project Blankenburgverbinding. Tijdens deze inloopbijeenkomsten wordt informatie gegeven over onderdelen uit het kwaliteitsprogramma en de stand van zaken voor het project.

Waar en wanneer vinden de inloopbijeenkomsten plaats?

1. Rozenburg, maandag 8 juni 2015.

Locatie: Stadswinkel Rozenburg, Jan van Goyenstraat 1 in

Rozenburg Tijd: 15.00 - 20.30 uur

2. Vlaardingen, dinsdag 9 juni 2015. Locatie: Delta Hotel,

Maasboulevard 15, Vlaardingen Tijd: 15.00 - 20.30 uur

De bijeenkomsten kennen het karakter van een informatiemarkt. Medewerkers van Rijkswaterstaat en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag geven antwoord op vragen van bezoekers over het project en het kwaliteitsprogramma.

Weer een stap verder

In de afgelopen maanden hebben Rijkswaterstaat, de gemeenten Vlaardingen en Rotterdam en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag informatie vanuit de verschillende betrokkenen verwerkt in het kwaliteitsprogramma. Onderdelen uit het kwaliteitsprogramma die gepresenteerd worden op de informatiemarkt zijn lucht, geluid, de Waterharmonica en de inrichting van de Krabbeplas, het Oeverbos en de oostrand van Rozenburg.

3D animatie

Van het gehele trace en de directe omgeving is een 3D animatie gemaakt. Deze animatie geeft een impressie van hoe de nieuwe verbinding en de omgeving op elkaar worden afgestemd.

Kwaliteitsprogramma

Het regionaal kwaliteitsprogramma is een pakket aan maatregelen dat bovenop de maatregelen komt, die wettelijk verplicht zijn bij de aanleg van de Blankenburgverbinding. Het gaat over natuur, groen, water, recreatie, lucht en geluid. De minister van Infrastructuur en Milieu heeft hiervoor EUR25 miljoen ter beschikking gesteld. Het Kwaliteitsprogramma wordt opgesteld onder verantwoordelijkheid van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Blankenburgverbinding

De bereikbaarheid van de Rotterdamse regio is van economisch zeer groot belang. Een van de oplossingen om de bereikbaarheid te verbeteren is de aanleg van de Blankenburgverbinding. Deze nieuwe weg verbindt de A15 en de A20 ten westen van Rotterdam.

Meer informatie

Meer informatie over het project is te vinden op de website Blankenburgverbinding.