Grote inzameling van kinderboeken voor Het Vergeten Kind

Bruna komt in actie voor Het Vergeten Kind en vraagt daarbij de hulp van het publiek. Vanaf vandaag houdt de boekhandelsketen een inzameling van tweedehands kinderboeken om kinderen in vaak sobere opvanglocaties in Nederland de kans te geven te lezen. Het Vergeten Kind, dat de situatie en het leefklimaat voor die naar schatting 33.000 kinderen wil verbeteren, zal de boeken verspreiden over de locaties.

De landelijke actie heeft de naam 'Vergeten boeken voor vergeten kinderen' meegekregen. Klanten kunnen tot en met zondag 21 juni oude kinderboeken inleveren bij een van de Bruna winkels. Van daaruit worden ze opgestuurd en centraal verzameld door het hoofdkantoor van Bruna, dat de logistieke operatie sponsort.

Fred Zeegers, Algemeen Directeur van Bruna: "Kinderen hebben het nodig te kunnen spelen en bewegen en kunnen door te lezen ontspannen. Uit mijn gesprekken met de directieleden van Het Vergeten Kind, die er hard aan werken kinderen zoveel mogelijk kind te laten zijn in moeilijke omstandigheden, is gebleken dat boeken nauwelijks beschikbaar zijn in de opvanglocaties. Lezen is ook erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind, dus willen wij daarbij helpen."

"Deze kinderen kunnen ieder steuntje in de rug gebruiken," voegt Programma Directeur Daphne Schreuder van Het Vergeten Kind toe. "Ze zijn mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht. Wij hopen dat zoveel mogelijk mensen zich door deze actie bewuster worden van de omstandigheden waarin deze kinderen opgroeien. Als ze hun oude kinderboeken ter beschikking stellen, geven ze bovendien een prachtig cadeau: door te lezen kunnen de kinderen voor even ontsnappen aan hun dagelijkse situatie."

Het Vergeten Kind komt voort uit de Guusje Nederhorst Foundation. De organisatie spant zich in kinderen in de opvang een betere leefomgeving te geven en biedt vrolijke activiteiten en evenementen waardoor ze weer gewoon kind kunnen zijn. Daarnaast neemt Het Vergeten Kind initiatieven om de situatie van deze kinderen onder de aandacht te brengen bij de verantwoordelijke instanties en het Nederlandse publiek.