Verzet tegen opknippen lijn 17

Het CDA Den Haag pleit ervoor randstadrail 17 (Wateringen- Statenkwartier v.v) als geheel traject te behouden. Onlangs werd bekend dat de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag voornemens is lijn 17 op te knippen waardoor de lijn zal verdwijnen uit de Zoutmanstraat. Volgens het CDA Den Haag is dit absoluut niet wenselijk.

`'Het is belangrijk dat tramlijn 17 een lange lijn blijft van de ene kant van de stad naar de andere en ook bewoner in binnenstedelijk gebied blijft bedienen. Mensen die bijvoorbeeld in het centrum van het Zeelheldenkwartier wonen zouden nu meer dan 250 meter moeten lopen naar een tramhalte. Dit is niet wenselijk voor de mobiliteit van bewoners, zeker niet voor ouderen, waarvoor het zo belangrijk is dat zij op pad blijven gaan.'' Ook ziet de fractie gevaar voor de ondernemers in de Zoutmanstraat. `'Als lijn 17 volgens de plannen wordt opgeknipt wordt dit karakteristieke winkelgebied veel minder goed bereikbaar. Dit is mogelijke funest voor ondernemers aldaar.''

Ook reizigersvereniging ROVER raadt de gemeente en de Vervoersautoriteit in de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag ook af om lijn 17 op te knippen. De CDA-fractie roept in schriftelijke vragen het stadsbestuur op zich te verzetten tegen de plannen en vraagt naar de mogelijkheden voor inspraak.