(s)Cool on Wheels op KSH in Hoofddorp

Op 5 juni jl. heeft het team van (S)Cool on Wheels een clinic verzorgd voor een aantal leerlingen uit de eerste klassen van het KSH in Hoofddorp.(S)Cool on Wheels is een landelijk voorlichtingsproject van het Fonds Gehandicaptensport. De clinic is mogelijk gemaakt door de actie "Specsavers Steunt".

In 2014 is het project (S)Cool on Wheels in Hoofddorp genomineerd voor de actie "Specsavers Steunt". Deze actie geeft geld aan een goed doel en in 2014 is een jaar lang geld gespaard om de clinics mogelijk te maken. Dit is gerealiseerd doordat er een jaar lang per verkocht montuur of hoortoestel een donatie is gedaan door de Specsavers-winkel. Sportservice Haarlemmermeer heeft gekozen om een aantal uitvoeringen van (S)cool on Wheels op KSH te laten plaatsvinden.

Voorlichtingsproject (S)Cool on Wheels

(S)Cool on Wheels is een voorlichtingsproject over het thema `leven en sporten met een handicap'. De clinic bestaat uit een theoriegedeelte in de klas en een praktijkgedeelte in de gymzaal. In totaal duurt het project een dagdeel

Theorie

Een sporter met een handicap bespreekt met de kinderen vragen als: `wat versta je onder een handicap?', `welke handicaps zijn er?', `hoe ga je ermee om in het dagelijks leven', `welke sporten kun je doen?' en `waarom is sport zo belangrijk voor mensen met een handicap?'. Het theoriegedeelte wordt ondersteund met filmpjes.

Praktijk

Tijdens het praktijkgedeelte gaan de kinderen zelf ervaren hoe het is om met een handicap te bewegen en te sporten, bijvoorbeeld via een hindernisbaan met een rolstoel of spelvormen met een blinddoek. Ook wordt rolstoelbasketbal en/of zitvolleybal gespeeld.

Meer informatie

Voor meer informatie over dit voorlichtingsproject kunt u klikken op deze link of neem contact op met de regiomedewerker aangepast sporten, Wout Werker via wwerker@sportservicenoordholland.nl of 023- 557 59 37