Eerste werk tijdelijke extra rijstroken Wijkertunnel

Rijkswaterstaat begint vanaf vandaag (maandag 8 juni) met nachtelijke werkzaamheden aan de Wijkertunnel. Het gaat om eerste voorbereidingen voor het inrichten van tijdelijke extra rijstroken in de tunnel, op de plek van de huidige vluchtstroken.

Maandag 8 juni t/m donderdag 11 juni is de Wijkertunnel tussen 20.00 en 05.00 uur in beide richtingen afgesloten. Het verkeer kan omrijden via de Velsertunnel.

Nachtelijke afsluitingen

De werkzaamheden vinden plaats tijdens regulier onderhoud aan de Wijkertunnel. Rijkswaterstaat werkt onder meer aan vernieuwing van de verlichting. De komende maanden, tot half september 2015, vinden `s nachts veelvuldig werkzaamheden plaats in de Wijkertunnel om de tijdelijke extra rijstrook te realiseren.

Omleidingsroute tijdens renovatie Velsertunnel

Tijdens de renovatie van de Velsertunnel, vanaf in april 2016, is de Wijkertunnel de belangrijkste omleidingsroute. Beide buizen van de Wijkertunnel hebben dan tijdelijk een derde rijstrook. Rijkswaterstaat gebruikt hiervoor de bestaande vluchtstroken. Hierdoor zijn er tijdens de sluiting van de Velsertunnel zes rijstroken beschikbaar in plaats van vier. Deze tijdelijke extra rijstroken lopen van knooppunt Velsen tot knooppunt Beverwijk.

Renovatie Velsertunnel

De Velsertunnel tussen IJmuiden en Beverwijk is bijna 60 jaar oud en toe aan groot onderhoud. Daarom voert Rijkswaterstaat vanaf april 2016 een grootscheepse renovatie uit. De tunnel gaat dan negen maanden helemaal dicht. Rijkswaterstaat vergroot de doorrijhoogte, bouwt nieuwe vluchtwegen en vervangt alle installaties (zoals het brandmeldsysteem en de ventilatie). Om te zorgen dat de tunnel tot aan de renovatie veilig blijft, voert Rijkswaterstaat regelmatig extra inspecties en onderhoud uit. Na de werkzaamheden voldoet de Velsertunnel, ruimschoots voor 2019, aan de nieuwe Tunnelwet.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op de projectpagina A22: renovatie Velsertunnel. Heeft u vragen over deze werkzaamheden? Bel dan met het gratis telefoonnummer van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (maandag tot vrijdag 07.00-20.00 uur, in het weekend en op feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur). Informatie over hinder op de weg vindt u op vanAnaarBeter.