Nieuwe spitsstrook A15 open

Vandaag, maandag 8 juni 2015, is de nieuwe spitsstrook tussen Rozenburg en Spijkenisse in de richting van de Thomassentunnel opengesteld voor het verkeer.
4Tussen afrit 14 (Rozenburg) en afrit 15 (Welplaatweg) zijn spitsstroken aangebracht. Vanaf half maart is de spitsstrook tussen afrit 14 en 15 richting de Maasvlakte/Thomassentunnel getest. Deze strook is vanaf vandaag beschikbaar. De openstelling van de spitsstrook in tegengestelde richting staat gepland voor medio augustus 2015. De spitsstroken zijn aangelegd om tijdens grote drukte meer rijstroken beschikbaar te hebben. Dit verbetert de doorstroming van het verkeer. Als de spitsstrook in gebruik is, geldt een maximum snelheid van 80 km per uur.

Verbreding A15

De A15 tussen de Maasvlakte en het Vaanplein wordt tot eind 2015 aangepakt om de doorstroming te verbeteren en de veiligheid te optimaliseren. In totaal komt er 85 km extra aan rijstroken bij en wordt er een nieuwe bredere en hogere Botlekbrug gebouwd. A-lanes-A15, het consortium dat in opdracht van Rijkswaterstaat de werkzaamheden uitvoert, zal door slim plannen en bouwen de hinder als gevolg van de werkzaamheden minimaliseren.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de werkzaamheden voor de verbreding van de A15 en de hiervoor geplande afsluitingen en omleidingen? Kijk dan op de projectpagina A15: verbreden Maasvlakte - Vaanplein, op vanAnaarBeter of bel met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat, 0800-8002 (gratis). Actuele informatie over de situatie op de weg is verkrijgbaar via radio, navigatiesysteem en internet. Kijk ook voor alternatieve reismogelijkheden op Filedier.