Unit4 neemt Three Rivers Systems over

Unit4 neemt het bedrijf Three Rivers Systems over, een leverancier van student management-oplossingen. Door deze overname biedt Unit4 een complete ERP-oplossing voor de onderwijssector. Samen met Three Rivers Systems bedient Unit4 momenteel meer dan duizend klanten in de onderwijssector wereldwijd.

Three Rivers Systems heeft dertig jaar ervaring in het ontwikkelen van specialistische oplossingen voor hogescholen en universiteiten in de VS. De oplossing ondersteunt de volledige studenten-cyclus voor hogescholen en universiteiten, waaronder toelating, registratie, roostering en facturatie. Unit4 gaat de student management-oplossing aanbieden via het onlangs aangekondigde People Platform, geintegreerd met bestaande oplossingen op het gebied van finance, human relations en research management. Studenten krijgen via een app op hun smartphone informatie over onder meer lesroosters, contactpersonen en studieresultaten.

"De onderwijsmarkt mist op dit moment een modern en compleet bedrijfsapplicatieplatform dat wereldwijd kan worden ingezet. Dat is precies wat Unit4 en Three Rivers Systems samen kunnen leveren", aldus Jose Duarte, CEO van Unit4. "Deze overname versterkt niet alleen onze positie in de onderwijssector, maar ook in Noord-Amerika."

"Unit4 en Three Rivers Systems delen een focus op productinnovatie, waarin de eindgebruiker centraal staat", aldus Amir Tajkarimi, President en oprichter van Three Rivers Systems. "Dankzij de overname van Unit4 kunnen we sneller innoveren en onze oplossing wereldwijd uitrollen."

Three Rivers Systems zal volgens het Cloud Your Way model worden aangeboden. Dat betekent dat de software kan worden geleverd in de cloud, on premise of hybride - afhankelijk van de voorkeur en de ERP-architectuur van de klant.

About the company

Unit4 is een toonaangevende leverancier van bedrijfssoftware voor dienstverlenende organisaties. Met ruim 4000 medewerkers wereldwijd genereert Unit4 een jaarlijkse omzet van meer dan 500 miljoen euro. Unit4 levert ERP, branchegerichte en best-in-class applicaties. Duizenden organisaties uit sectoren als zakelijke en publieke dienstverlening, onderwijs, non-profit, vastgoed, groothandel en financiele dienstverlening werken met business software van Unit4. Unit4. In business for people.