Ondernemerschap voor allochtonen, IMK biedt Itomtaal gebruik I'M OK

Het IMK, Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf, heeft de stichting Itomtaal aangeboden om het cursusmateriaal van I'M OK, de online basisopleiding voor ondernemers, te gebruiken voor de cursus "Ondernemerschap voor allochtonen". Itomtaal verzorgt al langere tijd taalcursussen NT2 voor inburgering en staatsexamens en is onlangs in de gemeente Emmen gestart met een project om 11 deelnemers op te leiden tot ondernemer. Stichting Itomtaal was blij verrast met de volledigheid van de online basisopleiding voor ondernemers die IMK al langer aanbiedt en benaderde ons met de vraag of zij het materiaal mochten gebruiken in de klassikale, ondernemersgerichte lessen.

Een jaar lang zal een groep van 11 deelnemers kosteloos gebruik mogen maken van het online opleidingspakket van IMK. Na afloop van het traject zal door middel van feedback van cursisten en een evaluatie met Itomtaal worden bekeken of en waar het opleidingsmateriaal aangevuld of aangepast dient te worden. Niet alleen deelnemers verrijken hiermee hun kennis, maar ook IMK kan deze testcase benutten om het kwaliteitsniveau van haar producten te verhogen en een nog betere aansluiting te vinden op de doelgroep.

De 11 deelnemers in Emmen hebben net de aanloopfase in hun taalcursus afgewikkeld. Na een screening zijn bij de groep toetsen afgenomen om het taal- en rekenniveau vast te stellen. Het echte lesgeven is begonnen. De deelnemers zullen twee keer per week bij elkaar komen om lessen te volgen.

I'M OK IMK heeft de online basisopleiding I'M OK ontwikkeld om startende ondernemers goede handvatten te bieden voor een gezond en toekomstbestendig bestaan. Een goede basiskennis op het gebied van ondernemerschap is immers essentieel om problemen in de toekomst te voorkomen. Helaas lopen veel ondernemers in de praktijk onnodig risico omdat relevante basiskennis ontbreekt. De opleiding I'M OK basis wordt volledig digitaal aangeboden en ondersteund met audio, video en tekstfragmenten en bestaat uit 7 modules.

Over IMK

IMK (Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf) begeleidt ondernemers op cruciale momenten in de levenscyclus van de onderneming: van start tot verantwoorde bedrijfsbeeindiging. In goede en in slechte tijden. Daarbij staat de ondernemer met zijn of haar talenten en passie centraal en wordt intensief samengewerkt met gemeentelijke organisaties en financiele instellingen.

Om deze taak goed te kunnen vervullen, beschikt IMK in heel Nederland over regionale teams met meer dan 100 experts, met branche- en regio specifieke deskundigheid op het gebied van ondernemerschap en publieke en private microfinanciering. Meer dan 25.000 ondernemers in Nederland werden eerder met succes begeleid door IMK. www.imk.nl