MeasureMAN wint Entrepreneurship Award part-time MSc in Management

Voor investeerders is het niet alleen interessant om te investeren in teams die het vermogen hebben een bestaande markt op basis van technologie voorsprong te ontwrichten, maar vooral ook in teams die goed zijn om in een iteratief proces snel meters te maken.

Team MeasureMAN heeft van alle teams de langste reis gemaakt. Zij hebben door slim gebruik te maken van hun mentoren en eigen kennis en kunde een oplossing bedacht voor een latent probleem, dat ook nog eens gebruik maakt van de allernieuwste technologie. Waar hun ambities zich eerst binnen onze landsgrenzen afspeelden, presenteerden ze afgelopen vrijdag een internationale tech startup. Het leuke is dat alles continue vanuit het perspectief van de gebruiker is gedaan. Als team zit dat in hun DNA gebakken. Sebastiaan Hooft - Coach, Ondernemer, DJ. " _____________________

Op vrijdag 5 juni vond de jaarlijkse uitreiking van de Entrepreneurship Award plaats voor studenten van het programma part-time MSc in Management op Nyenrode. De Entrepreneurship Award maakt deel uit van de module Entrepreneurship in de Masterfase, waarin studenten hun eigen onderneming opzetten en vervolgens financiering van de bank en informal investors moeten zien binnen te halen.

Dit jaar sleepte team MeasureMAN bestaande uit Erik Lenferink, Tom Mahon, Paul Otto, Jordi van de Vondervoort, Martijn Schipper en Tom Menzing de gouden plak binnen. De studenten komen uit verschillende achtergronden en werken onder meer in de IT, logistiek, retail en agri-sector.

MeasureMAN biedt een oplossing, om de papieren rompslomp binnen het bulktransport op te lossen. Hierbij wordt de traditionele weegbon vervangen door de MeasureMAN App, die direct de weeggegevens doorstuurt naar de transporteur in plaats van dat deze moet wachten met factureren tot hij de weegbon in huis heeft. De applicatie geeft daarnaast inzicht in de locaties van de weegbruggen en kan daarnaast de eerste weging (voor transport) en de tweede weging (na transport) aan elkaar koppelen waardoor het ook mogelijk om op twee verschillende locaties te wegen. Dit leidt tot kostenbesparing voor de gehele keten. Het idee voor MeasureMAN kwam tot stand doordat part-time MSc student Erik Lenferink in zijn werk als Teamleider bij ForFarmers en dagelijks te maken heeft met dit proces.

De teams werden tijdens de module gecoacht door ondernemers Ard Jol en Sebastiaan Hooft.

Voor team MeasureMan stopt het niet nu het vak Entrepreneurship erop zit; zij gaan door en zullen het product daadwerkelijk op de markt brengen. "De belangrijkste les voor ons tijdens dit process was: Get your facts straight. Zorg dat je al je aannames onderbouwt door ze te controleren en bij alle relevante partijen zo veel mogelijk informatie in te winnen. Pas dan kun je echt waarde creeren." aldus teamlid Paul Otto.