Het lukt ons!


De eerste crowdfunding website voor burgerinitiatieven is gelanceerd: www.hetluktons.nl. Via deze website kunt u samen met gemeenten en bedrijven initiatieven van andere inwoners financieel ondersteunen.

Maak uw idee bekend

[IMG]U heeft een idee om West-Friesland bruisender te maken. Dit kan van alles zijn: een speelplek voor de kinderen uit de buurt, extra attributen voor de sportvereniging, een wekelijkse leesclub voor alleenstaande ouderen. Het lukt ons! vindt het belangrijk dat het niet alleen bij een idee
blijft. Daarom helpen ze u, om uw idee bekend te maken. En uw netwerk in te zetten. Dit kan via het platform. Vraag vrienden, bekenden en familie om u te helpen: online of online, met een donatie, als vrijwilliger of met andere middelen. Bedenk campagnes, wees creatief en vraag hulp.

Activiteiten in West-Friesland verdubbelen

`Het Lukt Ons!' is ontstaan op initiatief van de gemeente Medemblik. Veel inwoners, verenigingen en stichtingen hebben goede ideeen. Vaak bleven dit slechts ideeen, omdat er bijvoorbeeld meer hulp of geld nodig was om het voor elkaar te krijgen. Dat is natuurlijk jammer. Samen met Stede Broec,
Enkhuizen, Drechterland, Hoorn, Opmeer en Koggenland zijn de handen ineen geslagen. Het doel is het aantal activiteiten in West-Friesland verdubbelen en de initiatiefnemers daarbij te helpen. Al snel sloten het Vrijwilligerspunt, De West-Friese Uitdaging en Unive aan. Zo ontstond Het Lukt Ons!