Uit de raad - 11 juni 2015


Donderdag 11 juni vergaderde de gemeenteraad weer. Benieuwd waarover er gesproken is en wat de raad besloten heeft?

De raad heeft bij hamerslag, dus zonder verdere discussie, over enkele onderwerpen besluiten genomen.

* Besloten is om in te stemmen met de jaarstukken en concept begroting 2016 van de Felua-groep. De Felua-groep is gevraagd om zorg te dragen voor de risico's die in de risicoparagraaf van de begroting worden genoemd en om de samenwerking met het Werkplein Activerium verder te intensiveren.
* De raad heeft ingestemd met de ontwerp-programmabegroting 2016 van de Omgevingsdienst Veluwe IJssel (OVIJ).
* Ook is de Huisvestingsverordening Gemeente Epe 2015 vastgesteld. Deze verordening biedt de kaders voor een regionaal woonruimteverdeelsysteem voor sociale huurwoningen in Hattem, Heerde en Epe.
* De raad heeft ook ingestemd met de prioriteiten voor het Integraal Veiligheidsplan 2016-2019 Veluwe Noord.
* Verder is ook het voorstel van het college om in te stemmen de conceptprogrammabegroting van GGD Noord- en Oost-Gelderland voor 2016 vastgesteld.

Na een korte gedachtenwisseling heeft de raad besloten geen zienswijze ter kennis van het college te brengen in het kader van het ontwerp geluidreductieplan industrieterrein Kweekweg in Epe. Ook de concept-begroting voor 2016 van de Regio Stedendriehoek heeft niet geleid tot een zienswijze van
de raad. De door het college voorgestelde zienswijze over de begroting voor 2016 van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland is door de raad overgenomen.

Jaarstukken 2014 en Perspectiefnota 2016-2019

De jaarstukken van de gemeente, inclusief de rapportage `Uitkomsten kengetallen en indicatoren bij de strategische doelen' zijn door de raad vastgesteld. Het voordelig gerealiseerd resultaat 2014 van EUR 632.000 wordt gestort in de algemene reserve.

De raad heeft de Perspectiefnota 2016-2019 besproken. Bij dit agendapunt is een amendement en zijn twee moties ingediend. De definitieve besluitvorming is daarom uitgesteld naar de raadsvergadering van 9 juli.

Terugkijken

Wist u dat u de vergaderingen van de gemeenteraad en de raadscommissie ook live kunt volgen via internet en terug kunt kijken? Kijk op http://epe.raadsinformatie.nl/live.