Start overleg cao VGZ | CNV Dienstenbond


Woensdag 3 juni zijn we begonnen met het overleg voor een nieuwe kop-cao. Ter voorbereiding op dit overleg is er een aantal voorbereidende overleggen geweest. Hierin is met VGZ afgesproken om de modernisering van de arbeidsvoorwaarden te baseren op de thema's: Vitaliteit, Inzetbaarheid en
Wendbaarheid.

Nieuwe kop-cao

Op 1 juli as. loopt de huidige kop-cao af. Ter voorbereiding op de nieuwe kop-cao heeft er op 23 april jl. een workshop plaatsgevonden. In deze workshop konden medewerkers van VGZ meepraten over de cao-thema's. Uit deze workshop is veel input gekomen vanuit de medewerkers.

Op maat

Bij de start van het overleg heeft VGZ aangegeven het belangrijk te vinden dat alle arbeidsvoorwaarden op maat zijn voor VGZ. Hiermee wil VGZ een wendbare organisatie zijn, die in staat is voortdurend in te spelen op veranderingen. VGZ heeft aangegeven dat het daarom belangrijk is om als
werkgever echt onderscheidend te zijn op de thema's: Vitaliteit, Inzetbaarheid en Wendbaarheid. Wij zijn samen met VGZ aan het onderzoeken hoe dit het beste vormgegeven kan worden. We bekijken of dit kan door uitbreiding van de kop-cao in combinatie met de cao voor de Zorgverzekeraars of dat
alle arbeidsvoorwaarden op maat moeten worden gemaakt voor VGZ in een eigen cao VGZ. In het laatste geval moet dan ook besproken worden hoe een zorgvuldige overgang naar een volledige bedrijfs-cao, die goed is voor VGZ en haar medewerkers, mogelijk is.

Inzet

Bij de vaststelling van de gezamenlijke inzet van VGZ en vakbonden is er gekeken naar de uitkomsten van de cao-workshop van 23 april 2015. Thema's die centraal staan voor onze gezamenlijke inzet zijn: Inzetbaarheid en Vitaliteit.
Onderwerpen die binnen deze thema's opgepakt zullen worden zijn onder andere: waarderen en benutten kennis van de medewerkers, Het Nieuwe Werken, performance cyclus en het introduceren van ontwikkelpaden en ontwikkelproeftuinen.

Workshops

Volgende week zal VGZ op drie locaties een cao-workshop organiseren. Voor deze workshops worden de medewerkers uitgenodigd om samen met VGZ en de vakbonden te praten over de invulling van de kop-cao. Zowel VGZ als de vakbonden hechten veel waarde aan de inbreng van medewerkers tijdens deze
workshops. Bij deze roepen we jullie dan ook op om je aan te melden voor een workshop! De workshops vinden plaats op de volgende locatie, datum en tijdstip:

- locatie Eindhoven (Heerlen) 15 juni 13.00 - 15.30 uur
- locatie Gorinchem (Alkmaar) 16 juni 14.00 - 16.30 uur
- locatie Arnhem 17 juni 14.00 - 16.30 uur

Mocht je niet aanwezig zijn bij een workshop en wil je toch input leveren, dan kun je me ook een mail sturen. Je mail kun je sturen naar r.wonnink@cnvdibo.nl.

Vragen of informatie

Als je nog vragen hebt of meer informatie wil, dan kun je mailen naar je bestuurder Robert Wonnink via r.wonnink@cnvdibo.nl. Bellen kan ook op telefoonnummer (055) 577 26 45.





Terug