Claudia de Breij schrijft liedjes voor 3D-voorstelling Andre Kuipers

Claudia de Breij schrijft liedjes voor 3D-familievoorstelling Andre Kuipers

Andre Kuipers en Claudia de Breij gaan opnieuw samenwerken. Dat maakte Andre Kuipers vanmiddag tijdens zijn Ruimtevaartcollege in Koninklijk Theater Carre bekend. Van zijn prentenboek 'Andre het astronautje' wordt een theatervoorstelling gemaakt en Claudia de Breij schrijft de liedjes voor deze bijzondere ruimtereis. De muzikale familievoorstelling is vanaf maart 2016 in de theaters te zien.

Astronaut Andre Kuipers is de enige Nederlander die maar liefst twee keer in de ruimte is geweest. Tijdens zijn tweede ruimtereis schreef hij het avontuur 'Andre het astronautje' voor zijn kinderen. Dit prentenboek met illustraties van Natascha Stenvert is inmiddels tienduizenden keren verkocht. De makers van de succesvolle Buurman & Buurman-voorstellingen vertalen dit ruimteverhaal naar een muzikale voorstelling over vriendschap, raketten, muizen, astronauten, kaasfondue en... met een lancering in 3D! 'Andre het astronautje' is de allereerste Nederlandse theatervoorstelling waarin 3D gebruikt wordt. Andre Kuipers werkt actief mee aan de totstandkoming van de voorstelling.

Andre Kuipers en Claudia de Breij kennen elkaar van Claudia's voorstelling 'Teerling', waarin Claudia als eerste vrouw naar de maan af wilde reizen. Informatie over haar mogelijke verblijf in de ruimte won zij in bij Andre Kuipers. Andre figureerde ook in een promotiefilmpje wat zij voor de voorstelling opnam.