Vertraging door afgekeurd wegdek A2


16 juni 2015, 08:23

Asfalteringswerkzaamheden op de spitsstrook van de A2 van Eindhoven naar Maastricht tussen Sint Joost en Born zijn vannacht niet naar behoren uitgevoerd. Het gevolg is dat de spitsstrook tijdens de ochtendspits afgesloten blijft. Het wegdek is ter plaatse zo slecht dat er geen auto's overheen
gestuurd kunnen worden.

Doordat er op de A2 bij Born geen gebruik gemaakt kan worden van de spitsstrook is er een file ontstaan van 5 kilometer tussen Maasbracht en Echt met bijna een kwartier vertraging.

Wil je niet aansluiten in die file vanochtend en moet je richting Keulen dan kun je op knooppunt Leenderheide beter omrijden door de borden Venlo te volgen over de A67 en de Duitse A61.

De spitsstrook bij Born moet opnieuw worden geasfalteerd en daar gaan ze rond 10.00 uur mee beginnen. Mogelijk wordt er dan tijdens die werkzaamheden nog een rijstrook afgesloten waardoor er dan nog maar 1 rijstrook open blijft voor het verkeer. Hoe lang de spitsstrook uiteindelijk nog dicht
blijft en dus wanneer de werkzaamheden zijn afgerond is op dit moment nog niet bekend.

Update 08:35 uur

Door de file op de A2 loopt het verkeer nu ook vast op de A73. In beide richtingen moet je rekening houden met ongeveer 10 minuten extra reistijd.

Foto: (c) vid
Foto: (c) VID