Vernieuwing bewaakte fietsenstalling station Eindhoven schuift twee weken op

De bewaakte fietsenstalling aan de centrumzijde in station Eindhoven blijft open tot en met vrijdag 26 juni. Eerder was voorzien dat de stalling deze week haar deuren zou sluiten. Dit loopt anders dan gepland omdat de plaatsing van de tijdelijke fietsrekken is vertraagd. Om te voorkomen dat mensen hun fiets nergens meer kwijt kunnen, is besloten de vernieuwing twee weken op te schuiven.

Dit betekent dat de stalling open blijft tot en met vrijdag 26 juni. Vanaf dat moment kunnen er geen fietsen meer worden gestald en kunnen mensen terecht bij de tijdelijke stalling op het voorplein aan de centrumzijde of in de bewaakte stalling aan de noordzijde. Mensen hebben dan tot en met vrijdag 3 juli de tijd hun fiets uit de stalling aan de centrumzijde te halen. Fietsen die op 4 juli nog in de stalling staan, worden verplaatst naar de bewaakte fietsenstalling aan de noordzijde (Neckerspoel).

Vernieuwing van de stalling

Station Eindhoven krijgt een nieuwe reizigerspassage. Hiervoor moeten kabels en leidingen worden verlegd in de fietsenstalling onder het station. ProRail, NS en de gemeente Eindhoven hebben besloten dit te combineren met een vernieuwing van de ruimte. De stalling krijgt nieuwe, dubbellaags rekken waarvan de bovenste rekken zijn voorzien van een gasveer. Hierdoor wordt het veel makkelijker om de fiets bovenin te stallen.

Ov-fietsen

Tijdens de vernieuwing worden er aan de centrumzijde OV-fietsen verhuurd bij de tijdelijke stalling op het voorplein. Hier is een beheerder aanwezig van de eerste tot aan de laatste trein. De openingstijden van de bewaakte stalling aan de noorzijde zijn ook verruimd van de eerste tot aan de laatste trein.