Dag van de Ondernemende Advocaat


18 juni 2015 in de Jaarbeurs te Utrecht

UTRECHT, 20150609 -- Ondernemende advocaten, van kleine tot middelgrote kantoren en advocaten die ondernemer willen worden, verenigen zich op donderdag 18 juni 2015 in de Jaarbeurs te Utrecht voor de eerste Dag van de Ondernemende Advocaat! Het evenement wordt georganiseerd door SDU Juridische Opleidingen. De dag zal geopend worden met een interview over ondernemen in de advocatuur waarbij Absolute Advocaten haar visie zal delen.

Ondernemende advocaten, van kleine tot middelgrote kantoren en advocaten die ondernemer willen worden, verenigen zich op donderdag 18 juni 2015 in de Jaarbeurs te Utrecht voor de eerste Dag van de Ondernemende Advocaat!

De Dag van de Ondernemende Advocaat wordt een inspirerende bijeenkomst vol praktische workshops, de boeiende visie van een kantoor dat de zaken nét iets anders aanpakt en volop mogelijkheden om onder het genot van een diner en een borrel bij te praten met vakgenoten. De Dag van de Ondernemende Advocaat is zowel bestemd voor rasechte advocaat-ondernemers en hun werknemers als advocaten die overwegen om een eigen kantoor op te richten en hiervoor inspiratie willen opdoen.

De dag wordt geopend met een interview over ondernemen in de advocatuur op een blikvangende manier: bij Absolute Advocaten uit Huissen maakt een bedrijfseconoom nadrukkelijk deel uit van de dienstverlening. Advocate Tessa Maters en econoom Ernst Jolink vertellen in detail hoe zij te werk gaan, over online juridische kennisdeling en over de cruciale keuzes waarvoor een kleiner advocatenkantoor kan komen te staan.

De redacties van de verschillende Sdu praktijkbladen hebben hun krachten gebundeld en verzorgen een reeks workshops die verschillende rechtsgebieden en uiteenlopende onderwerpen behandelen. Er vinden in totaal tien workshops plaats, gegeven door gespecialiseerde sprekers, waaruit u er vier kunt kiezen. Dit zijn voornamelijk juridisch inhoudelijke workshops (o.a. ontwikkelingen op het gebied van het jeugdrecht, algemeen civiel recht en bestuursrecht), maar ook actuele ontwikkelingen als de gevolgen van de digitalisering van de rechtspraak en de beveiliging van uw digitale werkomgeving komen aan bod. Alle workshops zijn PO-waardig; deelname aan de gehele dag levert u 5 PO NOvA op.

Een informeel netwerkdiner aan het begin van de avond is inbegrepen bij de prijs, evenals de afsluitende borrel in de avonduren op de Kennismarkt. Voor meer informatie over het complete programma – inclusief alle workshops en sprekers – of om u in te schrijven, bezoekt u de website van de Dag van de Ondernemende Advocaat.

Praktische informatie
Wat: Dag van de Ondernemende Advocaat
Wanneer: 18 juni 2015
Tijden: 13.00 - 20.15 uur
Waar: Jaarbeurs, Utrecht
PO Punten: 5 NOvA Prijs: € 275,-

Absolute Advocaten