Gemeente Winsum | Bent u het eens met de verbetervoorstellen voor de..


Gepubliceerd op: 18 juni 2015

ProRail en de gemeente Winsum hebben onderzocht hoe de veiligheid op de spoorwegovergangen in de gemeente Winsum kan worden verbeterd. Voorgesteld wordt om 17 van de 23 spoorwegovergangen veiliger te maken. Graag horen wij wat u als inwoner en/of weggebruiker vindt van de voorstellen. Op dit
moment zijn de dorpen Baflo en Rasquert aan de beurt. Er is onderzoek gedaan naar verbetering van de veiligheid van zes spoorwegovergangen in of net buiten Baflo en Rasquert.

Op 17 juni kon u tijdens een inloopbijeenkomst uw mening geven over de voorstellen. Heeft u de bijeenkomst gemist? Dan kunt u nu online laten weten wat u van de verbetervoorstellen vindt. In het reactieformulier leest u per spoorwegovergang de knelpunten en de voorgestelde oplossing, waarna u
uw mening kunt geven.

Ga naar het reactieformulier spoorwegovergangen Baflo en Rasquert

Gemeente en ProRail vatten de reacties van de inwoners samen en bespreken dat met het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Gemeente en ProRail vinden het belangrijk om bij het gesprek aan te geven of de voorgestelde oplossing per spoorwegovergang gewenst is door inwoners.

Kosten

Ministerie, ProRail, provincie Groningen en gemeente Winsum zijn in gesprek over de kosten van de oplossingen. Als de partijen samen voldoende geld op tafel kunnen leggen, worden alle oplossingen uitgevoerd. Als dat niet lukt, moeten er keuzes worden gemaakt.

Spoorwegovergang Oude Kievesterweg Baflo
Spoorwegovergang Oude Kievesterweg Baflo