Ter inzage: Mededeling Vredenburghlaan, Bentwoudlaan en Verlengde Be..


De Mededeling die de start vormt van de milieueffectrapportage (m.e.r.)-procedure voor de aan te leggen Vredenburghlaan, Bentwoudlaan en Verlengde Beethovenlaan (randweg Waddinxveen) ligt van 18 juni 2015 tot en met 29 juli 2015 ter inzage.

Betrokkenen kunnen in deze periode hun zienswijze op de Mededeling indienen.

Locatie

De Mededeling is te raadplegen bij de balie van het gemeentehuis van Waddinxveen. Ook kunt u de Mededeling digitaal inzien via de rechterkolom op deze pagina of via www.waddinxveen.nl.

Procedure

Om de randweg Waddinxveen aan te leggen, is een aanpassing van de bestemmingsplannen noodzakelijk. Onderdeel van de aanpassing van de bestemmingsplannen vormt de m.e.r.-procedure. Hiervoor schrijft de provincie Zuid-Holland een Mededeling aan het bevoegd gezag, in dit geval de Gemeente
Waddinxveen. Het publiceren van deze Mededeling op donderdag 18 juni 2015 is de eerste stap in de m.e.r.-procedure.

Zienswijze indienen

Als betrokkene kunt u schriftelijk uw zienswijze op de Mededeling indienen bij het bevoegd gezag. Zo kunt u uw mening geven over de Mededeling. U kunt uw zienswijze sturen naar:

* Gemeente Waddinxveen
* t.a.v. College van Burgemeester en Wethouders
* Postbus 400
* 2740 AK Waddinxveen
* e-mail: gemeente@waddinxveen.nl

Uw zienswijze zal worden betrokken bij de Nota Reikwijdte en Detailniveau die voor de m.e.r. wordt opgesteld. Voor vragen kunt u contact opnemen met:de heer B. Roeters of de heer D. Koppenaal van de gemeente Waddinxveen: 14 0182.

Inloopavond

De provincie en gemeente Waddinxveen organiseren een inloopavond op dinsdag 7 juli 2015 van 19.00 tot 21.00 uur in het gemeentehuis van Waddinxveen, Raadhuisplein 1 te Waddinxveen. Doel van deze avond is om u verder te informeren over de inhoud van het project en de procedure. Medewerkers van
de provincie en de gemeente zijn aanwezig om het plan toe te lichten en vragen te beantwoorden.

Aanleiding

De provincie is de eerste fase gestart van het project Vredenburghlaan, Bentwoudlaan en Verlengde Beethovenlaan (randweg Waddinxveen). Voor de economische ontwikkeling van de regio is het nodig een goede aansluiting op het wegennet van de Randstad te realiseren. De huidige N207 tussen Gouda en
Alphen aan den Rijn kan wegens ruimtegebrek niet verbreed worden. Daarom legt de provincie onder andere de randweg Waddinxveen aan. Het verkeer stroomt zo in de toekomst beter door tussen de Greenport Boskoop en de A12.