Gemeente Vianen en Blauwhoed tekenen ontwikkelingsovereenkomst wonin..


18-06-2015

De gemeente Vianen en projectontwikkelaar Blauwhoed hebben een ontwikkelingsovereenkomst voor woningbouwlocatie Helsdingen ondertekend. Blauwhoed gaat het plan, waarbij 100 tot 130 woningen worden ontwikkeld, in co-design en co-creatie met toekomstige bewoners, omwonenden en belanghebbenden
vormgeven. Geinteresseerden zijn van harte uitgenodigd tijdens de eerste bijeenkomst die al op donderdag 2 juli plaatsvindt.

www.woneninhelsdingen.nl

De woningbouwlocatie is gelegen op het kruispunt van de Helsdingse Achterweg en Het Slyk nabij Sportcentrum Helsdingen. Daar staan al bouwborden met link naar de projectwebsite, www.woneninhelsdingen.nl, waar men zich kan aanmelden voor de eerste co-designsessie.

Toekomstvisie en droombeelden

Wethouder Andre Landwehr en algemeen directeur van Blauwhoed Phillip Smits ondertekenden ter plekke de ontwikkelingsovereenkomst. Een feestelijk moment, aldus wethouder Landwehr: "Het samen ontwikkelen van woningen past in de Toekomstvisie en de droombeelden die eerder over en voor Vianen zijn
opgesteld. In dit project kunnen inwoners of toekomstige inwoners vanaf het begin meedenken, dus ik ben erg benieuwd wat voor woningen straks op deze plek worden gebouwd."

Belangstellenden denken mee over plan en woningen

Wat voor woningen er komen in Helsdingen is dus nog niet bekend, Blauwhoed gaat het plan in co-creatie met geinteresseerden, omwonenden en belanghebbenden ontwikkelen. Ontwikkelings-manager Xavier Delnoij vertelt hierover: "We horen graag van geinteresseerden aan welke woningen zij behoefte
hebben, zodat we daar op in kunnen spelen. We nodigen iedereen die geinteresseerd is dan ook van harte uit om mee te denken en ideeen uit te wisselen tijdens de eerste bijeenkomst op 2 juli. Dan lichten we ook het plan verder toe."

2 juli, eerste informatie- en co-designbijeenkomst

Meedenken over de invulling van het plan en de woningen kan tijdens een aantal co-design- en co-creatiesessies. De eerste informatie- en co-designbijeenkomst vindt plaats op donderdag 2 juli vanaf 20.00 uur in Sportcentrum Helsdingen. Meer informatie kunt u vinden op www.woneninhelsdingen.nl.
Hier kunt u zich ook aanmelden voor de bijeenkomst op 2 juli.