Agressieve man en vrouw aangehouden


Agressieve man en vrouw aangehouden

Laatste update:
18-06-2015 | 10:19

Groningen - De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 26-jarige vrouw en een 35-jarige man aangehouden in een woning aan de Onnemaheerd in de stad. De duo was zeer agressief en uitte diverse dreigementen in de richting van agenten. Een van de agenten werd bespuugd en naar een
ander werd een combinatie van chloor en water gegooid. Pas na het inzetten van een politiehond konden de twee worden aangehouden.

Agenten hadden een melding gekregen dat de 35-jarige man zich in een woning bevond aan de Onnemaheerd terwijl hij daar niet mocht komen. De man had namelijk een huisverbod. Daarnaast stond een gevangenisstraf van 37 dagen voor hem open. Toen de agenten arriveerden bij de woning wilde men de
deur niet openen. Hierop werd besloten om de deur te forceren. Toen de agenten hier mee bezig waren werd naar een van hen gespuugd naar een ander werd een combinatie van chloor en water gegooid. De agent kreeg dit deels in zijn gezicht en hij moest zich dan ook onder doktersbehandeling.
Ondertussen werden ook allerlei bedreigingen geuit door de twee aanwezigen in de woning. Na de inzet van een politiehond konden de twee worden aangehouden. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.